Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem speciální vodní čerpadlo na né úplně čistou vodu

Kdysi za socialismu, lidé z vesnice určitě znají, byly takové čerpadla na močůvku domací výroby. Prostě 1,5m dlouhá 1" trubka, dole vrtulka. Nahoře motor, přes prodlouženou hřídel náhon na vrtulku. Účinnost nula, nula nic, kravál jak hrom, ale jinak pro mě a mou potřebu samé plusy. Rád bych to někde koupil, ale buď se to nevyrábí, nebo se s prodejci neumím domluvit. Bohužel nemám fotku, proto, kdyby jste měl někdo alespoň foto, ať jim to můžu poslat o co mi jde.

Prostě potřebuji čerpat vodu ze sklepa za všech okolností, i když třeba nikdo není doma. Samozřejmě pokud je elektřina, ale tu nikdy nevypínají na nějakou extremně dlouhou dobu.
Takže:

1. aby motor byl nad vodou, abych měl 100% jistotu, že se tam přes simering časem nedostane voda!

2. aby nepotřebovalo sací koš a to z toho důvodu, že občas se stane, že koš nezavře, voda ze sacího potrubí uteče a čerpadlo nečerpá! Voda kterou čerpám není úplně čistá, může tam být občas nějaká žížala, kamínek, lísteček atd.

To čerpání vody totiž musí 100% fungovat i za 10 let bez jakékoli mé přítomnosti! No a ty staré toto splňovaly alespoň na 99%. Nejde mi o to, abych ušetřil, ale to čerpadlo musí být neustále připraveno k čerpání (ve vodě) a kdykoli musí začít pumpovat, když je to třeba a já tam nejsem! Vlastně i ušetřím, protože já tak jednou za 2 roky musím koupit čerpadlo nové, protože mi přes simeringy pronikne voda, problém je v tom, jak mi to odejde, jak mě topí a já jsem v práci, tak může být problém, protože ve sklepě se hromadí dost hodnotných věcí (plunový kotel, kotel na peletky, různé zahradní stroje atd.) a kanál opravdu není kde udělat.

Nijak to nespěchá, ale pomohlo by mi to nějak se domluvit s prodejci!

děkuji za radu, kde koupít, nebo alespoň za archivní foto, jak byli naši otcové geniálni!

Předmět Autor Datum
A jak to zázračné čerpadlo poznalo, kdy má čerpat a čím se spustilo, když tam nikdo nebyl? Mezitím b…
leo 16.11.2021 18:47
leo
Tak mít tam plovák, nebo já tam mám elektrody a elektroniku, není přece takový problém, aby ti pak č… poslední
lupkovic 17.11.2021 07:24
lupkovic
domací výroby. To nebyla samodomo výroba. Někdo to vyráběl mělo štítek od firmy a tady ho máš v re…
čumil old 16.11.2021 21:12
čumil old
https://myhouse-cs.desigusxpro.com/kanalizaciya/fekalnyj-nasos Tady jsou v článku zmíněny asi čtyři.
nerady 16.11.2021 21:26
nerady
Tohle by nebylo vhodné? Bere i kaly s drobnými kamínky a podobně. Má plovákový spínač. https://www.o…
Zerozero 17.11.2021 00:18
Zerozero
Super to je ono! Sice dražší než jsem čekal, ale nevadí! Zkoušel jsem hledat podle toho názvu "Verti…
lupkovic 17.11.2021 07:17
lupkovic

Tak mít tam plovák, nebo já tam mám elektrody a elektroniku, není přece takový problém, aby ti pak čerpadlo pumpovalo vodu, když se hladina zvýší. Mě už to bez jediného problémů funguje asi 35 let. Jediný problém byl vždy ten, že časem se do ponorného čerpadla dostala voda a ono shořelo. Nejhorší na tom je, že nevíš den ani hodinu a většinou to zjistíš až jak prší a tebe topí. Takže čerpadlo s motorem ve vodě je slabý článek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru