Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Průtokový ohřívač - armatura teče

Dobrý den, prosím o pomoc s následujícím problémem. Mám plynový průtokový ohřívač vody Junkers WR 14-2. To, co nyní řeším, je, že z místa za kolečkem pro regulaci průtoku kape voda. Poprvé se to stalo někdy po minulé zimě, kdy jsem průtok snížil na minimum. Kvůli kapání vody jsem tehdy musel vypínat přívod vody do ohřívače, když jsem ho právě nepotřeboval, po cca týdnu ale kapání přestalo. Nedávno jsem průtok vody opět zvýšil, kapání opět začalo a tentokrát nepřestává. Když sundám kryt, je vidět, že voda jakoby prosakuje z armatury (z celého plastového kompletu - na přiloženém obrázku), v místech některých spojů. Pokusil jsem se několik těch míst utěsnit páskou na závity (hlavně kolem kovového šestiúhelníku za otočným kolečkem), ale je to poněkud nedokonalé řešení. Voda skutečně pravděpodobně neteče jen z okolí regulátoru, kterým se otáčí, ale i z jiných míst - jakoby problém byl někde uvnitř armatury. Máte prosím tušení, co s tím? Pokud bych musel nechat vyměnit armaturu, mám podezření, že by ve výsledku mohlo být levnější vyměnit celý ohřívač. Děkuji.

Předmět Autor Datum
rozobrat a pokial nie je poskodene samotne teleso, malo by stacit vymenit tesnenia, zrejme to budu o…
jim bim 31.10.2021 21:47
jim bim
Souhlasím s kolegou ,Zjistit přesně odkud,demontáž,výměna vadného ,zpětná montáž. Nevidím v tom prob…
E250TD 01.11.2021 13:08
E250TD
Děkuji za odpovědi. Já jsem tu armaturu na místech, kde tekla, oblepil páskou, která se dává do závi…
Petr187 04.11.2021 17:54
Petr187
Dobrý den,nikdy jsem to neviděl,ale jako kutil všeho druhu vidím,že to asi teče pod těsněními,sanýtr…
Lubomír 05.11.2021 11:54
Lubomír
Dobrý den, děkuji za rady. Utěsnil jsem armaturu na několika místech těsnící páskou na závity (jak j… poslední
Petr187 07.11.2021 21:27
Petr187
Nerieš voloviny pokiaľ ťa voda nevytápa, nekvapká poza krky. Prípadne následne, po skutočne otravnýc…
Nuda 05.11.2021 20:20
Nuda
Jo kapání, a soused pod ním (teda pokud ho tazatel má) mu přijde vynadat, že má v krásné mokré fleky…
jezekhifi 07.11.2021 17:57
jezekhifi

Děkuji za odpovědi. Já jsem tu armaturu na místech, kde tekla, oblepil páskou, která se dává do závitů, aby těsnily. Teď už téměř neteče. Co se týká rozdělání, jednak si nejsem jist, jestli ten plastový dílec vůbec jde nějak rozdělat (viz obrázek), druhak bych to určitě nechal na odborníkovi, který by spolu s tím rovnou udělal revizi karmy.

Dobrý den,nikdy jsem to neviděl,ale jako kutil všeho druhu vidím,že to asi teče pod těsněními,sanýtr udělá své.Jak jsou zasunuta ta drátěná pozinkovaná účka to jde rozebrat,účko vytáhnete pomocí šroubováku a kleští.Pak vyjmete trubku z plastového bloku,dle mého názoru tam bude třeba okroužek,nebo jiné těsnění,totéž pod otočným regulačním kolečkem.
Takže uzavřít přívod,vypustit vodu a rozebrat,přetěsnit,sestavit a mělo by to být OK.Ještě může téct pod okroužkem otočné tyčky regulátoru ,bude tam na hřídelce také okroužek,opět vyměnit.Je to generálka na pár minut,pokud to není někde prasklé,bude opět sloužit jako nové.:-)

Nerieš voloviny pokiaľ ťa voda nevytápa, nekvapká poza krky. Prípadne následne, po skutočne otravných vytápní bytových priestorov vymeň celý agregát za nový. Servis predstavuje mafiou zločineckých, nedožratých grázlov.

Moja odborná, objektívna rada.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru