Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava TV

Já se obávám, že nic z dnešní spotřební elektroniky nemá smysl opravovat. Ani na to neni udělaná, aby se opravovala. A také veškěré opravny zmizely, protože nemají co opravovat. Pokud to nebude nějaká taková blbost, jako vadný kondík (a to asi nebude), kterou si člověk opraví sám, bez pomoci opravny. (Kdysi jsme takto s kolegou opravili jeho televizi (prakticky ji měl v autě že ji veze na sběrňák), vadné elektrolytické kondíky ve zdroji + vynechané keramické blokovací (výrobce tak ušetřil možná 5 haléřů), televize pak prý fungovala lépe, než jako nová. Ale to je vyprávění na delší příběh, byla to série několika podobných oprav v krátkém čase, ta televize byla spíš mimochodem, že ji měl kolega v autě ze zvědavosti jsem se podívali, jestli to také nebudou jen vadné elektrolity.)
Tady by to mohl být narušený kontakt mezi deskou řadiče a displeje, ale nevím nakolik se taková věc dá podomácku opravit, vlastně ani něvím, jak to v dnešních televizích vypadá, jestli se používá vodivá guma nebo pásky nalepené vodivým lepidlem nebo něco úplně jiného.

Holt žijeme v době konzumní. Ono to také má svá pozitiva. Pamatujete ještě opravy deštníků? Dneska by nikoho ani nenapadlo dávat deštník do opravy. A vyprávěli známí, že na Kubě mají i opravnu propisovacích tužek a zapalovačů a podobné podivnosti (u nás do takových věcí většinou ani nekupujeme náhradní náplň, natož aby to někdo dával do opravny, že).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny