Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak topit v krbových kamnech ?

K první otázce . Vždy záleží jaký máte komín . Pokuď nerez , který se rychle nahřeje a není duvod otálet s uzavíráním klapky do komína . Pokuď je to starý komín z cihel , asi bych ho lépe prohřál , at se nezadehtuje . Je to jak s oroseným pivem když ho vytáhnete z lednice . V studeném komíně by vám kondenzovala pára ze spalin.
Jak uzavírat klapku na komín ? To musíte zkoušet vy sám jak to v kamnech hoří a jak žhaví . Zjednodušeně řečeno , optimum je vysoká teplota topeniště a nažhavená kamna a pomalé hoření (málo tepla do komína) .
K tomu se týká i třetí otázka . Používám spalinový teploměr . Jeden mám na kouřovodu a jeden na čele kamen . To vám vypovídá jak máte utáhnout vzduch . Ono totiž neplatí , že čím více vzduchu , tím více tepla . Když je moc vzduchu , tak je ho přebytek a nezučastní se ani hoření a jen se ohřeje a vyletí komínem . Paradoxně tak vlastně ochlazuje topeniště .
K čtvrté otázce jen je odpověď , jak máte suché dřevo a jak je konstrukčně vytvořeno topeniště . To jest jak je dělán oplach skla , izolace topeniště , tvar topeniště a předehřátý sekundární vzduch . Měl jsem jotule f 602cb a tam byl vždy jen po pár dnech šedavý opar . Stejně mě to sr.... a musíte to otřít houbičkou namočenou ve vodě .
Jinak ty kamna jsou naprosto za tu cenu šílená . Mohl jste mít kanadské plecháče https://www.e-teplo.cz/kanadska-krbova-kamna-true-north-20.html a to je uplně jiný příběh

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny