Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem použití parkovacích čidel

Dělal jsem si rovněž, před cca dvěma lety, vlastní kompletní zapojení a ovládání elektrického otevírání křídlové brány. "Havarijní" zastavení křídla brány, v libovolné pozici, jsem takto neřešil. Pouze jsem do napájení motoru pohonné šroubo-pákové jednotky, vřadil klasické nastavitelné nadproudové ochranné relé, jež jsem nastavil těsně nad hodnotu provozně odebíraného proudu.
Takže, pokud dojde k tomu, že se křídlo o něco zastaví, nebo i třeba v zimě, pokud se opře spodek o sníh, nebo zmrazky, tak proudové relé pohyb skoro ihned zastaví. A křídlo nevyvozuje nijak velkou sílu, takže není větší nebezpečí jak pro osoby, ani případně pro vozidlo. Pak tedy pouze překážku odstraním a relé opět "natáhnu".
Ale za celou dobu co to mám, ještě nikdy tato situace nenastala.
A dálkové ovládání mám řešeno pomocí soupravy dvoukanálového ovládání z Aliexpressu, které stálo asi 250,- Kč včetně dvou ovladačů-vysílačů. Jeden kanál, jedno tlačítko, je pro zavírání a otevírání, druhý, druhé tlačítko, je pro okamžité zastavení křídla kdykoliv v době pohybu.
Celá jednotka, vestavěná do původní malé plastové pojistkové přípojkové skříně, mě vyšla na pár stovek korun (něco ze zásob a něco z Aliexpressu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny