Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím nalepit dlažbu na desky

Zdravím,
poradí mi někdo? Mám na chalupě v kuchyni jako podlahu prkna. CHtěl bych tam nalepit dlažbu. Po chození se prkna mírně prohýbají, ale není to moc (je pod nimi škvára). ještě přemýšlím, jestli na ně nepřišroubovat OSB desky, ale moc se mi do toho nechce, protože bych musel uřezat dveře. Poradíte mi, jaké použít lepidlo na dlažbu, aby ty kachle neodskákaly? Mám obavu, aby postupem času lepidlo nepopraskalo a dlažba se neuvolnila.

Děkuji

Předmět Autor Datum
Jestli chcete, aby to drželo, tak se vám podklad prostě prohýbat nesmí. Na to vám žádné zázračné lep…
leo 26.08.2021 16:49
leo
Jsou systemy umoznujici zalit nivelackou s vyztuzi i prkna a na to lepit dlazbu. Ale stoji to raketu… poslední
re4zon 26.08.2021 17:02
re4zon

Jestli chcete, aby to drželo, tak se vám podklad prostě prohýbat nesmí. Na to vám žádné zázračné lepidlo nepomůže a dřív nebo později to odpadne. Jak píšete, buď OSB dostatečné tlouštky a pevnosti, nebo pryč s prkny. Další otázka je, jestli je to v přízemí a je tam dobrá izolace proti vlhkosti. Pokud ne, tak uzavřením dlažbou bude zanedlouho po prknech.

Jsou systemy umoznujici zalit nivelackou s vyztuzi i prkna a na to lepit dlazbu. Ale stoji to raketu, je lehke drobnym nedodrzenim postupu cely vysledek podelat a zivotnost muze byt par let. A jestli tam neni hydroizolace, tak vlhkost to za chvili sezere a prkna shnijou. Bud poradne, nebo jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru