Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neudrzi voda v darlingu

Darling 100 bolo vybavené čerpadlom Sigma SVA32 III°.

Tento komplet domácej vodárne bol priamo na čerpadle, pod výlačnou prírubou kolena tvarovky vybavený spätnou *klapkou z dôvodu, aby voda z tlakovej expanzky netlačila na teleso čerpadla, na ucpávku hriadele, prípadne sa nedostával spätný tlak do nasávacieho potrubia.

* https://www.sigmashop.sk/cerpadla-a-cerpacia-technika/d-100-spatna-klapka-5/4-s-pruzinou-nerez

Diely ozn. pod číslom 14 a 7:

https://www.aquapumpe.cz/www-cerpadlaprodej-cz/eshop/16-1-Nahradni-dily/0/5/582-Zpetna-klapka-D-100-3-5-4-s-perkem-NEREZ-2-ks-tesneni

Táto spätná klapka musí byť za čerpadlom na výtlačnej prírube plne funkčná, aby tlak vody v sústave, v expanzke, nepôsobil nonstop na ucpávku lojového (teflonového) špagáta 4x4mm okolo hnacieho hriadeľa čerpadla. Ucpávka by pod stálym tlakom trpela pričom by okolo hriadeľa furt ukapávala voda. Ak tlačí čerpadlo vodu je normálne, že upchávka jemne slzí lebo voda pôsobí ako mazivo na hriadeľ a upchávku.
-------------------------------------
Samonasávacie čerpadlá nemusia byť vybavené na sacom potrubí sacím košom alebo spätnou klapkou lebo ak je potrubie zavodnené, voda nespadne sacím potrubím nazad do zdroja vody v studni.

Lenže musí fungovať predmetná spätná klapka.
--------------------------------------
Ideálne je namiesto sacieho koša do zdroja vody naskrutkovať na sací začiatok potrubia mosaznú spätnú klapku cca 1" vybavenú antikoro pružinkou so silonovou klapkou.

https://www.sigmashop.sk/cerpadla-a-cerpacia-technika/celomosadzna-spatna-klapka-1-s-nerezovou-pruzinou

Týmto riešením máš zaručenú, 100% funkčnosť lebo mosazné spätné klapky sú nezničiteľné, držia vodu, nepustia ani slzu pritom sací protitlak čerpadla nijak neobmedzujú. Antikoro pružinky sú velice jemné svojim opačným protitlakom na silonovú klapku.

Sacie liatinové koše nepoužívaj (klasika do ručných púmp), netesnia ak sa ihlan vzprieči, časom netesnia okolo gumy. Nebodaj sa dostane pod tesnenie kúsok svinstva, piesok, drievka, trieska, nasatá pecka z čerešne apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny