Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr přívěsného vozíku

Dobrý den, plánuji pořídit brzděný přívěsný vozík o celkové hmotnosti 1300kg. Nebude sloužit denně, ale příští rok na demolici/stavbu domu a pak na běžné užívání, občas dřevo z lesa. Na trhu je spousta výrobců, od malých po známý Agados a Vezeko. Zajímavou cenu nabízí německý Humbaur a ještě zajímavější polské vozíky. Jaký by jste prosím poradili, v rámci dobrého poměru cena/výkon?
Děkuji

Předmět Autor Datum
Ak ho využiješ sporadicky v tom prípade si "vozejček" radšej požičaj. Máš to so zákonnou a havarijno…
Nuda 04.08.2021 11:47
Nuda
Před pár lety jsem si (jelikož nemám ŘP skupiny E na přívěsy) nechal dát silnější nápravu na vozík n…
nerady 04.08.2021 13:29
nerady
Na soupravu vozidel jsi koukal? Za jistych okolnosti muzes tahat i tezsi vozik nez 750kg aniz bys me…
bahno 05.08.2021 14:03
bahno
Na možnost koupit nebrzděný vozík se silnější nápravou jsem se taky díval, ale budu potřebovat tu tu…
Davi.d 06.08.2021 09:17
Davi.d
Firmě jsem řekl, že chci nápravu kterou používají na festovější vozíky. Vozík má o něco větší váhu a… poslední
nerady 06.08.2021 19:39
nerady
Mrkněte na výrobce z města Úpice, jiná kvalita než Polsko nebo Agados.
radek2 05.08.2021 15:28
radek2
Právě po zkušenostech s vozíkem z Úpice jsem před mnoha lety koupil Agados a slouží doteď. A neměl ž…
miran 05.08.2021 20:18
miran
A já ho mám cca 22 let, maká ve stavebnictví, tahám ho 1 - 2 krát týdně a bez problémů.
radek2 05.08.2021 21:11
radek2
Na vozíky od pana Sachera jsem se díval, teď má i zajímavou slevu. Ale byl bych raději za V-oj, což…
Davi.d 06.08.2021 09:24
Davi.d

Před pár lety jsem si (jelikož nemám ŘP skupiny E na přívěsy) nechal dát silnější nápravu na vozík než je tam normálně. Má homologaci do 750 kg ale za traktorem v lese na něm lze táhnout i 1500 kg jelikož je na to náprava stavěná. Zjisti si hlavně z jak silného materiálu je náprava a podlaha vozíku. Jde také o to jakou hmotnost unesou ráfky a pneumatiky. Pokud na něm chceš vozit demoliční materiál lze také uvažovat o sklápěcím přívěsu.

Firmě jsem řekl, že chci nápravu kterou používají na festovější vozíky. Vozík má o něco větší váhu a tím sníženou nosnost, ale vše je v pořádku a zapsané v TP. Samozřejmě že hrozí na silnici kontrola a převážení, ale to by muselo být velmi zjevně velký náklad, aby se tím policie zabývala. Více jim vadí přeložené kamióny, které ničí komunikace. Kdysi jsem to při převážení betonové dlažby řešil dvojitou podlahou. Jedna vrstva dlažby není moc vidět pod falešnou podlahou. Pokud máš řidičák na E tak to nemusíš řešit a můžeš koupit přívěs dle tažného vozidla. Jelikož mám pouze C a T tak jsem to řešil popsaným způsobem. Vozík pak díky solidnější nápravě mohu využívat v lese za traktorem. Pokud mohu doporučit tak pokud budeš vozit těžší náklady tak bržděný přívěs. Pokud intenzivně brzdíš s automobilem tak naložený přívěs ti přitlačí zadní nápravu a přední náprava
s kotoučovkama se odlehčí a brzdná dráha se rapidně prodlužuje.

Na vozíky od pana Sachera jsem se díval, teď má i zajímavou slevu. Ale byl bych raději za V-oj, což on nenabízí. Agados má dobrou cenu, ale zajímá mě právě zkušenost, jestli není něčím špatným vykoupená. Je pravda, že na něj je pár špatných recenzí, ale při tom množství co vyrobí se vždy někdo nespokojený najde. Navíc si říkám, že snad bude kvalita vozíku z OBI a dražšího brzděného někde jinde. Přemýšlím nad variantou 1,5t a do papírů nechat napsat 1,3t, rozdíl je pár korun a mám tam nějakou rezervu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru