Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vypadává podsvětlení u TV Samsung UE32F5500AW

Dobrý den!
Asi před týdnem mi začal vypadávat obraz u výše zmíněné TV (Zvuk jede pořád OK). Rozebral jsem to a zjistil, že zhasínají podsvětlovací LED. Ideálni by bylo, kdyby jste mi poradili kterou součástku vyměnit. Ale né, dělám si legraci! Jen bych potřeboval vědět, jestli zkoumat přímo LED diody podsvětlení (je to hodně dalšího rozebírání), nebo porucha je spíše v desce napájení. Jde mi o to, že už jsem to jednou řešil u jiné TV, kde byla vadná jedná podsvětlovací dioda a ta pak vypla celou řadu, takže mi nesvítila 1/4 obrazovky, ale tady mi vypne celé podsvětlení.
Ještě doplním, že po zapnutí, tak půl hodiny je to OK, pak už je to nesledovatelné (2 min tma /5s obraz). Zvuk opakuji pořád OK. Takže asi na to má vliv teplota (přehřátí)

děkuji moc za rady

Předmět Autor Datum
Ještě doplním, žáden kondík není nafouklý a nereaguje to ani na poklep na součástky na napájecí desc…
lupkovic 02.08.2021 17:43
lupkovic
Nevíte tedy někdo, alespoň jak je zapojený ten konektor? Má to 2x8 pinů (podle toho tipuji, že podsv… poslední
lupkovic 03.08.2021 22:19
lupkovic
Těžko tipovat, když se neví, jestli jsou LED zapojeny ve větvích navzájem nezávislých, jestli jsou t…
leo 02.08.2021 18:55
leo

Těžko tipovat, když se neví, jestli jsou LED zapojeny ve větvích navzájem nezávislých, jestli jsou tam vřazené nějaké další regulace např. podle okolního osvětlení atd. Možná by pomohla horkovzdušná pistole nebo naopak chladicí spray pro lokalizaci a nasimulování závady, pokud se vůbec k těm součástkám může.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru