Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bydleni v nezkolaudovanem dome

Zdravim,

chtel bych se prosim zeptat jak je to s bydlenim v nezkolaudovanem dome. Dum jako takovy je zcela kompletne dokoncen a v poradku. Je ale problem se sjezdem z pozemku ke komunikaci, ktery udajne nejak neni podle povoleni (vytka oboru dopravy, ne stavebniho uradu), spatne zkoseni nebo co. Ten sjezd/chodnik tam normalne je, zkompletovany ze zamkove dlazby a vypada stejne jako pred sousednimy domy. Tedy tam nedochazi k zadnemu ohrozeni zivota, majetku atd. Nicmene dle rozhodnuti oboru dopravy, zrovna pred mym domem ma vypadat nejak trochu jinak. A diky tomu kolaudace neprosla. Nejspise se sjezd bude muset predelat.

Uz bohuzel nemam zdroje na placeni najmu a hypoteky zaroven. Tedy se budu muset do domu presunout. Predpoklad je, ze by byl nezkolaudovany dum obyvan v radech nekolika tydnu (zadne mesice nebo roky). Nez se to cele vyresi. Tedy me zajima, jak toto funguje? Protoze mam presne ty sousedy kteri by tohle mohli udat. Stezujou si neustale na neco, takze bych se nedivil kdyby doslo i k tomuto.

Na co se mam pripadne priravit. Pripadne jestli se tomu da nejak predejit?

Dekuju moc a zdravim

Předmět Autor Datum
https://www.veselebydleni.cz/magazin/bydleni-v-nezkolaudovane-stavbe nový
jezekhifi 27.07.2021 16:08
jezekhifi
Stavební úřad se ti bude muset předem ohlásit. Až ti přijdou znova na kolaudaci tak hlavně neměj zub… nový
nerady 27.07.2021 20:27
nerady
Jak už bylo řečeno, zákon hovoří jasně. Ale nikde není napsáno, že musíš ten problém „věšet sousedov… nový
Paron 28.07.2021 11:15
Paron
Podejte Žádost o předčasné užívání stavby, je to regulérní postup. poslední
kejki 28.07.2021 20:30
kejki

Stavební úřad se ti bude muset předem ohlásit. Až ti přijdou znova na kolaudaci tak hlavně neměj zubní kartáčky v koupelně a pyžamo v posteli. Prostě až znovu přijdou kolaudovat měj rozestavěné krabice po bytě jako že se tam zrovna stěhuješ a jak píše "nuda" nic nepřiznávej. Pokud tě udá soused tak vysvětluj, že pořád pracuješ na vnitřních úpravách až do noci a pouze jsi tam přespal. Většina úředníků na to kašle jelikož ví jaké problémy jsi jako stavebník absolvoval. Ještě jedna připomínka. Snaž se tam nevjíždět vozem, parkuj někde v okolí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru