Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upevnění Ytong na SDK desku

Zdravím, mám dotaz, jak upevnit Ytong tvárnici na SDK desku, pokud potřebuju jen vystavit cca 10 cm řadu pro zárubně dveří, vchod na záchod. A stěna z jedné strany je SDK, z druhé strany je ytong (ale nechci už bourat stěnu abych nějak provázal). Navíc na stěně SDK je tapeta, a na druhé stěně je malba. Má smysl to škrábat, nebo můžu nalepit i tak přímo, pokud použiju nějakou penetraci?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obrázek by neškodil, protože je to divná sestava. To ten otvor na dveře budete vyřezávat? Jinak obec…
leo 26.07.2021 14:03
leo
Jsou to dvě stěny podél (jedna ytong a druhá sdk) a mezi ně do prostoru cca 90cm by měl být záchod s… nový
frantaK 26.07.2021 22:00
frantaK
Aha, pak tedy jednoznačně SDK, prostě postavit 4 stojiny z CW a UW profilů s šířkou na požadovanou v… poslední
leo 27.07.2021 10:54
leo
Můžu se zeptat proč to chceš dělat z ytongu? V tomhle případě bych udělal konstrukci sdk. nový
Milka nepřihlášen 27.07.2021 07:50
Milka nepřihlášen

Obrázek by neškodil, protože je to divná sestava. To ten otvor na dveře budete vyřezávat? Jinak obecně SDK není nosná, pokud jsou v něm dveře, musí být předem vestavěny svislé a vodorovné profily pro futra (ale to se u plech. futer dělá před montáží SDK). Takže lepení Ytongu k SDK je nesmysl, buď přilepit ke stávajícímu Ytongu a k SDK jen přišroubovat. Dávalo by to jakž takž smysl, kdyby tam měly být obložková futra. Pro plechová to bude stejně podivná konstrukce jako je dotaz. V každém případě lepit na základní materiál, ne na malbu nebo nedejbože tapetu.

Aha, pak tedy jednoznačně SDK, prostě postavit 4 stojiny z CW a UW profilů s šířkou na požadovanou velikost obložek (tlouštka stěny, šířka dveří atd.) Tam kde je to možné kotvit přišroubováním k Ytongu a SDK. Dveře budou asi 60 cm, takže po stranách zbyde obložit sádrošem necelých 2x 15 cm.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru