Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Reznouci podložka pod konvici v kávovaru/překapávači - jak opravit?

Máme "starý" kávovar, kam se nalije voda do nádržky, dá filtr, nasype mletá káva a on tu vodu ohřívá, takže samospádem kape z trubičky na to kafe ve filtru.
Rezne nám přihřívací podložka pod konvicí (co je pod ní celý ten útvar, co ohřívá vodu a žene ji do překapávače) - původně byla celá černá, teď je pod obvodem konvice kolečko hluboké rzi (vystupuje nad povrch, drhne, dá se umýt houbičkou a vodou, ale pořád je tam plastická (3D) prohlubeň a po čase se tam ta rez udělá zas "do kopce").
Ta ploška se "nedá" udržet suchá, při plnění tam vždycky něco ukápne i když dávám pozor, natož lidem, co pozor nedávají - takže tam je mokro i po dovaření.
Mám obavu, že to tam za čas prorezne do útrob a kávovar to zničí, s případnými efekty. Vyhazovat se mi ho nechce, je jinak pohodlný, pohledný, darovaný rodiči atd ... a nerad vyhazuju věci, které slouží a jdou opravit, zvláště když nové náhrady nevypadají zdaleka tak dobře. Uvnitř zatím nerezne nic.

Vzal bych tu plotýnku smirkem a rzi se zbavil docela, ale tím zůstane odkryté železo a vroucí voda ho zrezne za chvíli zas, takže by to asi chtělo "něčím" natřít, nebo jinak povrchově upravit, co vydrží zasouvání skleněné konvičky (aspoň dost dlouho, ošoupe se všechno) a nebude tomu vadit vroucí voda a sytá pára (co se pod tou konvičkou rvoří, takže asi tak 100 C, víc tam nebude a tlak taky ne).

Plotýnka je, jak u těhle věcí bývá, nerozdělitelně spojená s plastovým tělem (nepočítá se s výměnou), takže se musí manipulovat s celým kávovarem. V podstatě tu plotýnku nepotřebujeme, po dovaření kávovar vypínáme, nenecháváme ho dlouho udržovat nápoj teplý - ale na něčem ta konvice stát musí ...

Má někdo nápad, čím by se tohle dalo opravit, aby to nějakou dobu vydrželo?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny