Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr klimatizace

Mám doma Daikin na tři zóny. Funguje skvěle, jen ovládání je lehce krkolomné. Jsou k tomu IR ovladače, co místnost, to ovladač. Plus mají wifi adaptéry pro ovládání přes telefon - co vnitřní jednotka, to adaptér a jedna "zóna" v obslužné aplikaci.
Problém 1: způsoby ovládání spolu nejsou provázané. Aplikace v telefonu zná realitu nastavení, IR ovladač ne, ale snaží se ji taky zobrazit. Reálně třeba přes telefon klimu zapnu, nastavím 24. IR v držáku na stěně ukazuje 21, vypnuto.
Problém 2: aplikace striktně rozděluje hledání v síti a ovládání přes server mimo domov. Zapnu ji, hledá lokálně. Musím v menu vybrat out-of-home, potvrdit přihlašovací údaje, případně po čase přijde aplikace na to, že lokálně nic nenašla a sama se pokusí o přihlášení k serveru. Přes server reagují jednotky spolehlivě, ale se zpožděním od 10 sekund klidně po 5 minut. Občas má svoji hlavu, lokálně nenajde údajně ani jednu jednotku i když sedím doma, musím ji přihlásit přes ten jejich server, klimu třeba vypnu a ještě několik minut fouká, než jí dojde požadavek.
Snažil jsem se to zprovoznit přes Amazon Alexu, po třech hodinách jsem to definitivně vzdal. Už ovládání s Daikin aplikací z telefonu je o nervy, donutit jejich servery komunikovat ještě navíc s Amazonem se mi nepodařilo.

Chlazení dobré, ale na to, co stála a že se tváří jako trochu lepší výrobce, mi software připadá jako beta k otestování na uživatelích. Dneska se to tak dělá, kdyby byla co dva týdny nová verze a někam se to posouvalo, měl bych pochopení, ale ona není. Takhle to považují za finální.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny