Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moření + vrchní nátěr

Zdravim, namořil jsem stůl černým vodouředitelným mořidlem, nechal týden uschnout a po týdnu chtěl nanést vrchní vrstvu -olej osmo 3031. Při natírání válečkem se mi na něj začala chytat černá barva z mořidla. V čem může být problém ? Použil jsem v tomhle případě teda pur lak, ale pro příště bych se rád držel osma. Je šance že s olejovým mořidlem to dělat nebude ?

Předmět Autor Datum
Mal si použiť na čisté drevo porád Luxol Palisander /Eben je čistý, čierny asfalt/ odolný proti ÚV ž… nový
Nuda 05.07.2021 10:09
Nuda
Mořidlo se má do dřeva vcucnout a tam zůstat. Evidentně je to "přemořené". Utřít hadry do sucha. Mož… poslední
Rce 05.07.2021 23:32
Rce

Mal si použiť na čisté drevo porád Luxol Palisander /Eben je čistý, čierny asfalt/ odolný proti ÚV žiareniu.

https://www.luxol.sk/produkty/detail/luxol_original

Obsahuje detto vosky, prírodné živice, impregnačné moridlo, organické rozpúšťadlá (štyri v jednom) a ak ho naplácáš v dvoch vrstvách s odstupom času min. 48 hodín, bude povrch černý, jak briketa. Dokonca po čase umývateľný. Luxol tiež schne /vytvrne/ min. desať dní pri teplote 28°C.

Tieto tvoje olejové sajrajty nie sú vhodné na posedenie, stoly a stoličky, lebo nekonečne dlho zasychajú, ak vôbec zaschnú a nelepia sa. Jedine oterom, časom, vydratím do oblečenia, glotovými rukávmi, vechťami na riady apod.

Moridlá dreva sú na báze pigmentov typu Hena, rozpustí ich voda, oleje, riedidlo, nápoje.

Dúfam, že nezobeš prstami z takto ošetreného stola chutné odrobinky, pozostatky z chleba, bábovky, mazanca, masla, lekváru a džemíkov. Lebo tieto nátery nie sú potravinársky neutrálne, nezávadné. Spratkovi, klacek metr dvacet, zalep papuľu leukoplastom v prípade, ak by s chuti ohlodával hrany nátermi ošetreného stola a nedal si rozumne povedať, "To nesmíš, Zdeňku".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru