Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem povolení ke sběru říčního kamene u řeky Olše

Dobrý den!
Pokud jde o větší množství kamenů, tak s těmi "úřady" co mají na starost, v tomto případě vodní tok, to bude asi těžké, nějak musí zdůvodnit svou existenci. Pokud jim napíšete, že si chcete jen tak natěžit ten kámen, určitě to zamítnou, nebo to budou chtít zaplatit. Buď přímo, nebo "bokem do kapsy".
Je potřeba na ně jít jinak! Najít na řece místo, kde ten kámen překáží , nasat stížnost na tento stav, že to překáží průtoku vody, a nabídnout pomoc při odstranění překážky. A je to!
Příklad z vlastní zkušenosti:
Před lety jsem řešil přístup do vráceného lesa. Původní stará cesta,v majetku Pozemkového úřadu byla zarostlá náletem / některé stromy na ploše cesty i 25 cm průměr/, místní hospodáři jezdili kolem, po polích. Napsal jsem PÚ o povolení vykácet ty dřeviny v profilu cesty. Po delším "přemýšlení" to povolili, veškeré vytěžené dřevo však přikázali prodat a peníze poslat na jejich účet.
Na radu známého, který měl zájem o to dříví jsme to nakonec udělali jinak. Napsali jsme stížnost, že se o cestu nestarají, že je neprůjezdná a ať ji uvedou do sjízdného stavu, že potřebujeme mít přístup na pozemky. A že nabízíme pomoc tím, že ty dřeviny z cesty sami pokácíme. A výsledek - kácení povolili s tím, že těžbu provedeme výhradně na vlastní náklady a že veškeré vytěžené dříví tam nenecháme ležet , ale že je odstraníme na vlastní náklady. A bylo to!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny