Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Av reciever zlobí

Ahoj. Jdu si pro radu... Mám na chalupě starší AV reciever Sony str 485. V poslední době se mi stává, že přestane reagovat na mechanický dotek na jakékoli tlačitko na recieveru. Funguje jen kolečko volume. Na dálkový ovladač reaguje. Jenze ten není origo, a tak nemá všechny ovládací prvky..Pomůže jen tvrdý reset podrženim zapínaciho tlačitka....Jenže za pár dní se to opět zablokuje, a vše se opakuje...Prostě jeden den tlačítka fungují, a druhý ne... ..diky za každou radu..

Předmět Autor Datum
Nech si to opravit. Tohle není na kutilství. nový
kyncl 24.06.2021 09:31
kyncl
Nevim no - jeté funkční se dají koupit za patnáct stovek. Profi oprava by klidně mohla stát ještě ví… nový
Moas 25.06.2021 06:44
Moas
Zdravím. Prověřte kondenzátory ve zdroji toho receiveru. Hlavně stand by zdroj. Tam bývá foliový kon… poslední
Rusofil 27.06.2021 19:14
Rusofil

Nevim no - jeté funkční se dají koupit za patnáct stovek. Profi oprava by klidně mohla stát ještě víc. Za mě ideální pro opravu kutilem - pokud tedy tazatel disponuje mikropáječkou, multimetrem a trochu znalostmi tak proč by to nezkusil.

Tyhlety závady, kdy to "několik dní jede, pak přestane a po resetu to zase pár dní jede" jsou ovšem dost naprd. Začal bych obligátním rozebráním, vyčištěním, vizuální kontrolou, přeměřením elektrolytů, napružením kontaktů konektorů, pohledáním studených spojů v tlačítkové části... Pokud nejedou ani ta mechanická tlačítka, pro která dálkové ovládání funguje, tak bych hledal někde mezi tlačítky a elektronikou...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru