Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tv anténa v kempu

Zdravím.
Asi se budu ptát jako debil, ale teď na nějakou dobu bydlím v kempu a jediným spojením se světem je můj mobil.
Potřebuji rozchodit tv. Tv mám, Anténu mám. ČT programy chytám i na kus drátu. Ostatní jen naladim a pak mi to ohlasi, že není signál. Anténu mám všesměrový disk. Mám podezření, že tady v kempu můžu mít problém s polarizaci. Jen nevím jak se o tom přesvědčit.
Problém je v kempu Cvrčovice u Pohořelic. Místní taky nevi a jen hádají.
Jaké vysílače chytat? Na východě je na obzoru kopecek s čárkou svislé. Že by to byl vysílač Brno Hády? Místní tvrdí, že z toho nejde chytit nic. Že prý mám hledat Mikulov. Já neznám směr ani polarizaci. kompas mám v mobilu. Dokázal by mi někdo poradit úhel, kam otočit anténu a polarizaci?
Děkuji za pomoc
Nemám tu mapu ani seznam vysílačů a kanálu.
Mám mobil, a šroubovák

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hlásím pokrok u souseda. já jezdím do práce. A on jakožto důchodce se nudí. Tak cvičně koupil síto,…
Nol 10.06.2021 09:55
Nol
no vidíš že máš šidítko... nový
paul 10.06.2021 10:12
paul
Problem bude nejspis LTE BTS 800m daleko na nejakym baraku v Lodenicke ulici. Pseudoantena s brutaln… nový
bahno 10.06.2021 11:13
bahno
Zdravím. Problém trvá. Zkoušel jsem už 4 antenu. Ochytřen informacemi z tohoto vlákna, zašel jsem do… poslední
Nol 12.06.2021 18:13
Nol

Problem bude nejspis LTE BTS 800m daleko na nejakym baraku v Lodenicke ulici. Pseudoantena s brutalne ziskovym predzesilovacem tam vyrobi takovy mnozstvi intemodulacnich produktu, ze v tom nejaky uzitecny signal uplne zanikne. IMHO jakakoliv smerova antena BEZ PREDZESILOVACE bude fungovat dobre.

Zdravím.
Problém trvá. Zkoušel jsem už 4 antenu. Ochytřen informacemi z tohoto vlákna, zašel jsem do obchodu Omko a koupil na doporučení prodavače ( je rybář a kemp u splavu zná ) jsem koupil jakousi slovinskou yagi bez zesilovače, akle s filtrem pro potlačení LTE. Také 5 m venkovního kabelu, u něhož jsem si nechal od profíka nasadit konektory. Nahoře šroubovací vodotěsný. Dole šroubovací + redukce do TV.
Výsledek je o něco lepší, ale při přepínání programů se občas stále objeví, že není signál. Pak musím TV vypnout a znovu zapnout, a zkoušet dál.
TV je nová, taková samohrajka, koupená v Datartu. Typ si nepamatuji. Je to kombinace přehrávače s TV. Možná tohle: https://www.datart.cz/dvd-prehravac-gogen-pdx-1043-su-dvbt2-cerny.html
Vůbec to neznám. jen jsem měl pocit, že Gogen není špatná značka.

Tu antenu si taky nepamatuji. Ted jsem na otočku přijel domů a píšu z paměti. Vypadala nějak takhle podle obrázku. https://www.omko.cz/antena-emme-esse-40xwl-lte-free-21-60k-zisk-10-14db/

Zajímavě je, že ať anténu natočím na kteroukoli stranu, je signál skoro stejný.

Začínám mít podezření, že blbne ta TV. To zjistím, až tam odvezu jinou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru