Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ohřev vody na zahradě.

DObrý den,
na chatě máme přes zahradu nataženou hadici a večer, když pustíme vodu tak je parádně nahřátá na umytí. Je jí ovšem málo.
Nevíte jestli existuje nějaký zásobník, který bych k hadici připojil a tím pádem nám pak teklo teplé vody víc?
Zahradní sprchy jsou dost drahé.
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Delší hadice (vhodné je černé plastové potrubí na rozvod vody v zemi), zásobník s izolační stěnou a… nový
nerady 07.06.2021 20:16
nerady
Jak píše bahno. Zrovna před týdnem jsem osadil, na střechu mobilheimu, naležato, do "kolébkových" po… poslední
George63 15.06.2021 21:32
George63

Delší hadice (vhodné je černé plastové potrubí na rozvod vody v zemi), zásobník s izolační stěnou a nějaký ventil s časovačem, který např. jednou za hodinu pustí do hadice určitou dávku vody.

Jak píše bahno. Zrovna před týdnem jsem osadil, na střechu mobilheimu, naležato, do "kolébkových" podpěr, starší vyřazenou černou 60l nádrž na PB z auta (tlakovou). Do vstupního otvoru jsem osadil přírubu, u dna přívod vody od horního povrchu přepadovou trubkou vývod teplé vody. Připojeno běžně na přívod tlakové vody (jako klasický el. bojler). Propojeno PVC hadicemi 1/2" a systémem s aqua spojkami. Pokud svítí slunce a je teplo, večer je plná vody cca 40-45 st. C (i více) teplé, což stačí na osprchování 2-3 osob. V případě použití příjemně vlažné, doředěním v baterii se studenou, i více.
Jinak možno, tak jak píše nerady, použít nádrž (starý bojler, nebo třeba i plastový sud) a pomocí časového relé a ektromagnetického ventilu cyklovat průtok tou černou hadicí (vlastně kolektorem), do doby kdy se nádrž naplní (toto hlídat plovákem na přívodu). A z té nádrže, přepadem, pak pomocí druhého přívodu vody ke dnu a připouštěním studené vody, večer možno získávat z přepadu vodu teplou. Ovšem pak je (pokud je voda moc horká), nutné použít mísící baterii pro přepadové netlakové ohřívače vody s přívodem studené vody a možnosti mísení. Z kohoutku teplé vody této baterie se pak pouští přívod studené do té nádrže, v případě sprchování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru