Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde tato lazura zabarvit, aby kryla?

Zdravím všechny, potřebujeme natřít zadní část plotu, původní barva je tmavě hnědá. Koupili jsme si tuto lazuru na dřevo palisandr https://www.obi.cz/lazury-na-drevo/lazura-na-drevo-palisandr-10-l/p/3483336 , koupili jsme ji v Globusu za 359kč. Je ale řídká, po prvním nátěru (na vzorku) není skoro vidět, že se natíralo. Dá se tato lazura "nějak" zahustit a zabarvit, aby kryla? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Bohužel je to lazura, takže nemá krýt, a navíc ta nejlevnější a vodou ředitelná. Udělat z toho jakou…
leo 30.05.2021 13:22
leo
Díky. A dalo by se to zabarvit taky pigmentem KANA? nový
Ramgada 30.05.2021 13:56
Ramgada
Ve výsledném roztoku bude kritický nedostatek základního akrylátového pojiva ( nekvalitní lazuru tím… nový
leo 30.05.2021 17:11
leo
Lazura je od toho, aby dala dřevu výraz, zdůraznila léta. Pokud chcete mít jednolitou barvu, tak pou… nový
Paron 30.05.2021 13:36
Paron
Tohle je jen taková obarvená voda, kdysi jsem ji taky měl. Nebarví skoro vůbec, tak jsem ji přitmavi… nový
Karel04 30.05.2021 14:57
Karel04
Moje zkušenost je ta že i kvalitní vodou ředitelné lazury a laky nejsou vhodné do venkovního prostře… poslední
kap.dabac 31.05.2021 10:50
kap.dabac

Bohužel je to lazura, takže nemá krýt, a navíc ta nejlevnější a vodou ředitelná. Udělat z toho jakous takous krycí barvu by snad šlo přídavkem vodou ředitelného emailu, např, typu Balakryl, s přibližně podobným odstínem. Nebo to vrátit obchodu a koupit o řád kvalitnější lazuru syntetiku. Možná by to vyšlo cenově nastejno, než dokupovat emaily s nejistým výsledkem.

Ve výsledném roztoku bude kritický nedostatek základního akrylátového pojiva ( nekvalitní lazuru tím pigmrntem ještě více naředíte), takže to bude taková obarvená voda. Sice se možná na chvíli zlepší krytí, ale vlivem povětrnosti se to buď oloupe nebo zpráškovatí a setře.

Tohle je jen taková obarvená voda, kdysi jsem ji taky měl. Nebarví skoro vůbec, tak jsem ji přitmavil přídavkem pigmentové barvy, ale to jen trochu pomohlo a povrch se po zaschnutí otíral a špinil. Nakonec to skončilo 3 vrstvami Luxolu a je pokoj.
Kupte si Luxol palisandr, teď byl v Penny za 319 Kč/3 l, to je dobrá cena, jinde je mnohem dražší.

Moje zkušenost je ta že i kvalitní vodou ředitelné lazury a laky nejsou vhodné do venkovního prostředí.Mám dobré zkušenosti ochrany dřeva Luxolem míchaným v poměru 1:1 s fermeží.aspoň dvakrát nátěr.Lepší tři nátěry.Potom ochrana je i trochu do lesku.Po vyzrání nátěru což je cca 1 měsíc je dřevo dlouhodobě chráněno.Nátěr se neodlupuje.Luxol slušně kreje.Dá se také tonovat normální synt.barvou bez problémů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru