Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Při dešti teče do domu

Atika terasy musí byť oplechovaná z vnútornej strany terasy, plech zohnutý pod pravým uhlom je vsunutý, podlepený pod samotnú izoláciu na ktorej je uložená pochôdzna dlažba. Plechy musia byť vzájomne po pokládke pred asfaltovou izoláciou zacínované, ešte ako bonus v spojoch silikónom zlepené.

Flákajúca, zrážková voda pri bočných, prudkých lejakoch hnaných vetrom, steká po murive atiky, zábradlia, pod oplechovanie v prípade, ak nie je plech odborne svojou nábehovou hranou v mieste ohybu zasekaný pod omietku, prípadne omietka atiky musí presahovať nad plech.

V prípade zatekania do spodných priestorov je velice obtiažne zistiť konkrétne inkriminované miesto kadiaľ sa dostáva voda, lebo voda sa popod dlažbu, po izolácii, dostane niekedy aj pár metrov po stropnej deke (paneloch) celkom inde, kde v konečnom dôsledku presakuje.

Zrejme si nehnuteľnosť dedil alebo bývalý majiteľ sa v minulosti úmorne snažil lepiť pomyselnú priepusť vody v okolí atiky.

Prácne zistenie konkrétneho miesta, kadiaľ sa dostáva voda, sa dá vykonať zafarbenou (indigovanou) vodou - natlakovaním, napríklad 2l záhradným postrekovačom napojený namiesto trysku na tenkú hadičku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny