Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Auto Š.Felicia - nejde naštartovať

Zdravím všetkých,

Potreboval by som diagnostikovať závadu na Škode Felicii. Ešte včera som jazdil bez problémov, večer som zacúval do garáže a dnes nenaštartujem. Štartér normálne funguje, t.j aj baterka by mohla byť OK. Stav paliva ukazuje indikátor viac ako 1/2 nádrže. Poistka čerpadla je dobrá. Relátko palivového čarpadla spína. Na konektore vzadu pri nádrži som na zdierkach pre palivové čerpadlo nameral 12.5 V pri otočení kľúča v spínacej skrinke do strednej polohy. Po odpadnutí relé tam je nejakých 4.2 V a to neviem či to tak má byť.
Je možné, že je vadné palivové čerpadlo? Respektíve je možné, že sa pokazilo len tak odrazu keď som všera nepočul žiadne divné zvuky, ani som necítil, že by vynechávalo.

Předmět Autor Datum
Odpoj hadičku za čerpadlom, vlož koniec novej predlženej hadičky do nádoby a uvidíš pri štarte či če…
Nuda 14.05.2021 12:39
Nuda
Pre tých, ktorý Š.Feliciu dôverne poznajú som zabudol napísať jednu dosť dôležitú vec. Pri otočení k…
Kilo.Viktor 15.05.2021 15:19
Kilo.Viktor
A co takhle nějaký kontakt?
jezekhifi 15.05.2021 16:55
jezekhifi
To by mohlo byť, ale asi priamo na palivovom čerpadle. Spojenie konektora na nádrži som kontroloval… nový
Kilo.Viktor 16.05.2021 11:04
Kilo.Viktor
servis-posledna možnost-vymenime,uvidime, možno pomôžu, možno nie, ale platit budeš. poslední
jimbim 16.05.2021 18:13
jimbim

Odpoj hadičku za čerpadlom, vlož koniec novej predlženej hadičky do nádoby a uvidíš pri štarte či čerpá PHM v prípade, ak sa ti nechce čerpadlo zhodiť a otestovať pod 12V DC napájaním doma na kolene.

Skontroluj (vymeň) pri tejto príležitosti palivový filter, niekedy je fest nánosmi "zablatený", že ani slzu nepustí.

Lenže závada môže byť v elektrike, zapaľovaní a spol. Vyskrutkuj nejakú sviečku a skontroluj s šikovným pomocníkom, štarterológom pohodlne usadeným v dulíčku vysedeného zamatového kresla v mieste vodiča, či hádže iskru.

Pre tých, ktorý Š.Feliciu dôverne poznajú som zabudol napísať jednu dosť dôležitú vec. Pri otočení kľúča do strednej polohy v spínacej skrinke vydáva palivové čerpadlo taký jemný bzučivý zvuk, ktorý nebol počuť.
Píšm v minulom čase, pretože sa mi to podarilo spraviť veľmi divným spôsobom. Pobúchal som zospodu trocha po palivovej nádrži a neviem ako, ale čerpadlo začalo fungovať.
Ostáva teda otázka či odchádza čerpadlo, alebo je zanesený palivový filter? Čo by ste tipovali ako najpavdepodobnejšie?
Z môjho laického pohľadu mi nedáva logiku prečo by čerpadlo nebzučalo, aje keď by bol filter ucpaný.

To by mohlo byť, ale asi priamo na palivovom čerpadle. Spojenie konektora na nádrži som kontroloval keď som to meral. Tam chyba nie je. Rozoberať palivovú sústavu je už mimo moje možnosti. Nechám to radšej skontrolovať v servise.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru