Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký materiál nad větrací přizdívku pod chodník

Dobrý den do kutilské poradny,

před obvodovou zdí domu (síla zdi cca. 70 cm) do ulice máme provětrávací-přizdívku do cca. 1,5 metru hloubky pod úroveň terénu, navrchu je přizdívka přikrytá cihlami, cihly jsou postaveny podélně, stojí na své kratší – boční straně, na nich byl násyp a asfalt.

Město dělá nové chodníky, odstranili asfalt atd. a budou dávat dlažbu-kostky. Aby se jim tam kostky vešly, potřebujou ty horní – záklopové cihly odstranit a na místo nich navrhují instalovat roxory (ocelové betonářské tyče) a na ně L plech s antikorozním nátěrem. Na stávající cihly by se jim nevešla dlažba – kostky.

Nebudou ty ocelové tyče a plech fungovat jako tepelné mosty (přivádět vlhkost do obvodové zdi) a vlastně narušovat smysl té provětrávací přizdívky z cihel podél obvodové zdi?

Případně jaký jiný stavební materiál do výše max. 5 cm by mohli místo příklopových cihel použít?

V odkaze situační fotografie. https://ulozto.cz/tamhle/CoAzk3haheJV/name/Nahrano-29-4-2021-v-11-59-59?view=gallery#
Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Roxory tam podle mne zreznou, zámková dlažba má mezery a propouští vodu. 5 cm má zahradní obrubník,… poslední
kejki 01.05.2021 21:00
kejki

Roxory tam podle mne zreznou, zámková dlažba má mezery a propouští vodu. 5 cm má zahradní obrubník, dělají se 20, 25 a 30 vysoké. Hlavně by přizdívka měla větrat do nějakého komínku, vodní pára je lehčí než vzduch. Pokud to budou klasické žulové kostky, platí totéž. Obrubník by měl ležet na rovině, aby nepraskl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru