Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Robotický vysavač na zátěžový koberec

Dobrý den, hledám robotický vysavač který potřebuji použít na vysávání zátěžového koberce. Klasické vysavače (ne robotické) s vysáváním tohoto povrchu mají celkem problém, např. dlouhé vlasy z něj nešli vysát, museli jsme pořídit vysavač Thomas Aqua Pet and Family, ten už to zvládal. Nyní ho chceme nahradit robotickým vysavačem, ale nevím který vybrat, máte prosím s vysáváním zátěžového koberce zkušenosti? Náš zátěžový koberec má tmavě modrou barvu (uvádím, protože vím, že nějaké vysavače mají problém s černou barvou). Děkuji moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ten vysavac, ktery uvadis to z koberce vysaje, protoze ma aktivni kartac, ktery pri vysavani procesa… nový
Jan Fiala 24.04.2021 06:33
Jan Fiala
Doma máme základní model iRobot Roomba 605 a mám zkušenosti že to vysaje lépe než normální lux včetn… nový
kpz3 26.04.2021 13:58
kpz3
že to vysaje lépe než normální lux včetně koberce s dlouhým chlupem Tos asi nikdy nepoužil klasiku… nový
jezekhifi 28.04.2021 10:55
jezekhifi
Ona to pravda je. Mám slušný klasický vysavač, před vánoci jsem koberce drhnul kartáčem s pěnou. Ale… nový
Jan Fiala 28.04.2021 11:39
Jan Fiala
Já si stejně neumím představit, jak tyhle vysavače fungují v "mírně zabordelené domácnosti", kde byd… nový
Moas 28.04.2021 12:17
Moas
Něco to přejede, něčemu se uhne. Má to nějakou výšku, do které zvládne na překážku najet, má to senz… nový
Kurt 28.04.2021 12:23
Kurt
No u robotickyho vysavace predpokladam, ze vysava kazdy den mezi 10:00 a 14:00, tedy v dobe, kdy nik… nový
bahno 28.04.2021 15:48
bahno
Tak u mě to funguje tak, že ho pouštím, když jsem doma - typicky po večeři. Ano, předtím z podlahy p… nový
Kurt 28.04.2021 16:04
Kurt
Popravde nesnasim zvuk vysavace. Nevim proc, ale vadi mi hrozne. Takze prave to, ze doma u vysavani… nový
bahno 28.04.2021 16:21
bahno
Opravdu se to do těch drobností zamotá - u nás nejtypičtěji kabely od nabíječek a sluchátek k PC. Už… nový
Kurt 28.04.2021 16:41
Kurt
Já při vysávání občas pod gaučem najdu nějakou tu ponožku (moju), podprsenku (moju ne), sem tam sklo… poslední
Moas 28.04.2021 19:58
Moas

Ten vysavac, ktery uvadis to z koberce vysaje, protoze ma aktivni kartac, ktery pri vysavani procesava koberec.
U robotickeho vysavace potrebujes typ s kartacem dole a s vysokym sacim vykonem. Ja bych zkusil nejaky Roborock.
V nekterych prodejnach ti vysavac zapujci na zkousku, takze touto cestou bych se vydal.

Doma máme základní model iRobot Roomba 605 a mám zkušenosti že to vysaje lépe než normální lux včetně koberce s dlouhým chlupem(při luxování narovnává vlas). Nejlépe jak psali nahoře zapůjčit si předem zvolený typ a vyzkoušet před koupí.

Ona to pravda je. Mám slušný klasický vysavač, před vánoci jsem koberce drhnul kartáčem s pěnou. Ale ten robotický to i tak zvládne líp.
Je to právě díky tomu rotačnímu kartáči, který robotický dole má a když máš kvalitní robotický vysavač, tak má i slušný sací výkon.
S klasickým bys to zvládl taky, ale musel bys mít hubici s kartáčem a ten kartáč by musel mít vlastní pohon - dříve se dodávaly tepače na koberec jako příslušenství k vysavači.
Roborock navíc (pokud si to nevypneš) detekuje koberec a přidá na výkonu.

Já si stejně neumím představit, jak tyhle vysavače fungují v "mírně zabordelené domácnosti", kde bydlí třeba taky malé děti, takže se neustále po zemi povalujou nějaké hračky, sem tam nějaký kus oblečení, papuč, nějaký ten batoh, občas se změní poloha nafukovacího balonu na sezení, občas si dá někdo o metr vedle židli, někdy je gauč rozložený, někdy složený... Už je to vážně tak daleko, že to umí detekovat tyhle věci a objet to dokolečka vysát poctivě místnost?

Něco to přejede, něčemu se uhne. Má to nějakou výšku, do které zvládne na překážku najet, má to senzory, aby se to větším překážkám uhnulo. Čili nábytek nevadí, balon taky ne. Ale oblečení, papuč? Hele, nevím jak ty, ale já zatím viděl jen ty, kteří před úklidem podlah ten bordel uklidili - nebo u vás vysáváte (či vytíráte) když se vám válí oblečení na zemi?

No u robotickyho vysavace predpokladam, ze vysava kazdy den mezi 10:00 a 14:00, tedy v dobe, kdy nikdo neni doma a nikdo ho do toho nemusi pobizet, narozdil od manualniho uklidu, k nemuz se nejaky clen domacnosti musi vnitrne namotivovat. Ale ze bych rucil za decka, ze po nich po ranim vypravovani do skoly neco na zemi nezbude, to taky nerucim. Takze me to taky zajima, jak to funguje.

Tak u mě to funguje tak, že ho pouštím, když jsem doma - typicky po večeři. Ano, předtím z podlahy posbírám, co tam nepatří - spodní i svrchní prádlo, prázdné i plné lahve, zbraně i valuty, milenky, tchýně, kabely od nabíječek.... jak to tak po sobě čtu, máte pravdu - robotický vysavač není pro každého. :puff:

Já při vysávání občas pod gaučem najdu nějakou tu ponožku (moju), podprsenku (moju ne), sem tam sklouzne někam pod stůl papír, jak se potomek chystá ráno do výuky... Žiju pod vlivem reklam, kde všichni užívají života ve městě, zatímco Roomba doma šůruje den co den.
Když žena vytírá a u počítače zůstanou moje papuče, tak do nich kopne, ať se přesunou na koberec, a nerušeně vytírá dál. Je dobré vědět, že u robotického vysavače se musí počítat s předúklidem. Nic pro mě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru