Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Trapezovy plech - šroubovat do vlny nebo navrch?

Nikdy jsem to nedělal, ale jako prodejce těchto krytin jsem se nikdy nesetkal s tím, že by si nějaký pokrývač dovolil namontovat plechovou krytinu jinak, než předepisuje výrobce. Resp. dělají se chyby a při případné reklamaci se také hledají, ale takto zásadního rázu zpravidla ne. Pokud by to tak udělal, znamená to porušení záručních podmínek a škodu může investor zkusit vymáhat jedině po pokrývači.
Tazatel sice nepíše o jaký konkrétní výrobek se jedná, nezpochybňuji, že může existovat trapez, jehož horní vlna je přizpůsobena pro montáž, ale rozhodně to není pravidlo. Zvláště u profilů s širokou horní vlnou je to myslím vyloučené. Každopádně já bych se určitě držel pokynů výrobce, nikoli názoru nějakých anonymních amatérů na internetu. Lidé jsou schopní dělat roztodivné nesmysly, někdy se to obejde beze škod, jindy ne, ale já osobně nemám potřebu zkoušet nějaké nestandardní postupy ve věcech, které jsou osvědčené a funkční.

Pokud jste něco okoukal od starých mistrů, tak jestliže se nevěnujete historickým budovám, můžete většinu z toho v klidu zapomenout. Dnes se dělá s jinými materiály, jinými postupy. Okapy se neletují, do podlah se nesype škvára, nebílí se vápnem, dlažba se nepokládá do cementu, stropy se nenahazují na rabic natož rákos, topení se nerozvádí v třícoulových rourách a plechový trapez se nešroubuje přes horní vlnu. Tím netvrdím, že všechny moderní postupy jsou lepší, ale že mnohé moderní materiály ani staré postupy neumožňují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny