Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhřívání malého skleníčku

Jakoze vsichni radi zarovku, ja bych ji neradil. Ona taky trochu sviti a kytky maji v noci rady tmu a nektery kytky se pomerem dne a noci ridi a podle toho treba kvetou(napr. salat, proto funguje na jare a na podzim, ale v lete vytahuje do kvetu). Kdyz uz, tak infrazarovku.
Dobry jsou topny kabely do zeme, pomerne dost rostlin ma rado teplo od nohou. Ale je to opruz pokladat a pak to neposkodit pri vrtani se v zemine. Svicka ci petrolejka (klidne zivena naftou nebo i olejem) taky neni spatny topeni, ale uspora proti elektrice neni skoro zadna. Levny topeni ze supermarketu a termostat, to je taky dobry reseni. A nebo pekne po staru: hnuj, to jsou dve mouchy jednou ranou. Behem kompostovani hreje a po jarni sezone je rozlozenej a hnoji.
15°C je v noci trochu zbytecnej luxus. Sice na to to ureguluje i ten vestavny termostat v tom topeni, ale je to zbytecne moc, to je tak pro tropicky kytky. Naprosty vetsine u nas pestovanych kytek staci nezmrznout a nocni pokles na 5°C jim bude plne vyhovovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny