Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava slunečníku

Ahoj, chtěl bych poradit. Spadl mi venkovní slunečník na hranu patníku a v místě dopadu se trubka toho slunečníku promáčkla dovnitř, celý slunečník je tak vykřivený. Máte někdo prosím nápad jak to vyrovnat, nebo je to na vyhození? Díky

Předmět Autor Datum
Jde o to v jaké cenové hladině se slunečník nachází a nakolik jste zručný a nebo máte zručného kamar…
kap.dabac 13.03.2021 10:08
kap.dabac
Vyměnit trubku.
Kyncl 13.03.2021 10:25
Kyncl
Chtělo by to foto.... nevíme materiál trubky, průměr, tloušťku stěny... Promáčklý kus by šel vyřízn…
host 13.03.2021 18:51
host
Jestli to byl nějaký drahý slunečník, tak současně s opravou upgradovat výměnou trubky za nějakou pe… poslední
umfa 13.03.2021 19:51
umfa

Jde o to v jaké cenové hladině se slunečník nachází a nakolik jste zručný a nebo máte zručného kamaráda který by se to pokusil opravit.Já osobně pokud by to stálo za to bych poškozenou trubku rozřízl,pokud by to šlo srovnat tak trnem srovnal,pokud ne tak odříznout deformaci.Nechat si vyrobit trn,který nalícovat do trubky,narazit druhý díl trubky.Protože trubka slunečníku je tenkostěnná a nějaké zajištění nýtováním by bylo problematické tak bych to aretoval lepidlem na lepení kovových závitových spojů.Na trhu jich je dostatek.Ale pokud se vám takto opravit slunečník nevyplatí tak nejlépe uskladnit v garáži koupit stejný typ a tento nechat na náhradní díly.A nebo kontejner.

Chtělo by to foto.... nevíme materiál trubky, průměr, tloušťku stěny...

Promáčklý kus by šel vyříznout a dovnitř trubky vložit "čep" (např. trubku vhodného pruměru).... Je to možná rychlejší a lehčí způsob než shánět a měnit celou trubku.

Jestli to byl nějaký drahý slunečník, tak současně s opravou upgradovat výměnou trubky za nějakou pevnější nebo dřevěnou tyč, pokud je dost tlustá. Jestli byl takový jaký jsem koupil v Bauhausu já (tenkostěnná ocelová svařovaná trubka (jako že _opravdu_ tenkostěnná), v návodu se o ní píše, že je zakázáno se na ni přísně dívat), tak používat jen do první závady a pak kontejner :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru