Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bude možné takovéto stálé dobíjení LiIon?

Dík za snahu a reakce.
Mně jde hlavně o to, zda bude fungovat plynule ten přechod z nabíjení na napájení přes ten balancér.
"To je oč tu běží". ;-)
U té olověné to není problém, tam to funguje určitě OK (v případě že to s Lionkami nebude fungovat použiji tu 12V/6Ah), pouze u těch Lionek s tím balancérem mi to nějak "neštymuje".
Nakonec to budu asi muset vyzkoušet a uvidí se. :-)
Jinak ke tvé reakci.
ad.1 - ten pack včetně balanceru bude nově sestavený z 3 "baterek" LiitoKala 18650. Vše nové.
A ten pack by zajistil, v případě výpadku napětí v síti, po cca 2 hodiny dobu provozu vlastního motoru, takže pokud by se oteplilo, pak se okno otevře a bude napájena pouze elektronika cca 200 mA. A doba otevření i zavření je cca 45 sekund. Takže by "záskok" mohl vydržet i víc jak půl dne.
ad.2 - Balancer v packu (rovněž nový a origoš) zajistí jeho stálé nabití na max. hodnotu (12,6V) a případné odpojení při vybití na minimální hodnotu. V podstatě shoda jako u NB a mobilů.
Navíc ten napájecí spínaný zdroj má rovněž max. napětí 12,6V, takže nemůže překročit ani on vyšší napětí LiIonek v serii. A možná i částečně omezí hodnotu maximálního nabití, neboť pro maximální nabití by se mělo většinou použít zdroje s napětím o cca 15-20% vyšším.
ad.3 - Napaječ s packem bude osazen v malém rozvaděčku (IP65) vně, na boku skleníku, takže přehřívání rovněž nehrozí. Pouze řídící elektronika a pohon jsou osazeny uvnitř skleníku.
V zimě je vše demontováno a uskladněno v teple.
Tož asi tak. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny