Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje svítidlo - předřadník, cívka, startér?

Dobrý den.
Mám na Vás velmi primitivní dotaz, se kterým si vy určitě budete vědět rady a nějak mě „navedete“.
Jelikož mi včera odešla zářivka (trubice) Trixline T8 18W 1000lm 4200K, rozhodl jsem se, že si zakoupím novou, tetokrát již LED-trubici do obou těles (svítidel).
Bohužel jsem ale narazil na problém, a to takový, zda moje svítidlo obsahuje předřadník, startér či cívku - potřebuji to vědět z důvodu takového, protože LED-trubice by samozřejmě s předřadníkem nesvítily, proto je nutné jej odpojit; pakliže by obsahovalo svítidlo startér, je nutné jej vyměnit za startér většinou dodávaný k Led-trubicím (tedy pro LED-trubice).

Asi jsem jantar, ale po odejmutí staré trubice nevidím v mém svítidle ani předřadník, ani startér a tak si říkám, na co ta zářivka celou dobu svítila a taky tím pádem zda mám něco odpojovat, aby pak následně svítila i nově koupená LED-trubice či nic nebude třeba řešit a odpojovat?
Bohužel konkrétní typ tělesa (svítidla) neznám, je to zkrátka svítidlo na jednu trubici T8 o výkonu 18W (patice samozřejmě G13). Taková svítidla mám nad linkou dvě, takže proto chci do každého pořídit LED-trubici, ovšem než trubici zakoupím, potřebuji vědět, co svítidlo "obsahuje" a jak je jej potřeba upravit, abych objednal případně s LED-trubicí i startér, případně zda bude svítidlo potřeba úpravy s odpojením předřadníku.
Bohužel ani startér ani předřadník jsem nenalezl a docela pochybuji, že se předřadník nachází v těch tenkých lištách, kam vedou dráty z patic?

Díky moc!
viz fotografie

[92381-img-6633-jpg]
[92382-img-6634-jpg]
[92383-img-6635-jpg]

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny