Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje svítidlo - předřadník, cívka, startér?

Byl jsem "nucen" nakonec světlo pomocí šroubků odmontovat od zdi, a dostat se tak vlastně k zadní části světla, které mi prozradí i jeho vnitřek a zjistil jsem viz foto - předřadník tam opravdu je.
Nakonec jsem zaváhal a říkal si, co mám já pak vlastně spojit, abych mohl použít LED trubici? Já musím tedy odmontovat celý předřadník - zbydou mi tak od "vypínače" tři konce kabelů - hnědý, modrý a zeleno-žlutý. Ty mám, prosím, zapojit vlastně kde? Napájení je tedy pouze z jedné patice nebo z obou patic?
Tuším rovněž, že jsou k dispozici na trhu LED-trubice, které se napájí buď z jedné nebo z obou patic (konců). Popravdě ani tady u mého svítidla netuším, jak byla trubice vlastně napájena, z jedné nebo z obou patic? Protože pakliže mám pouze tři konce kabelů (drátů), logicky je pak nemohu připojit k oběma paticím.
Nejsem vysloveně elektro-technik, ale pokud se do něčeho dám, krok po kroku to zvládnu. Rovněž pomocí bezpečných návodů a rad nemám problém s elektronikou pracovat. Proto Vás prosím, o postup, rady a kroky, co udělat a já to zvládnu.

Díky :)

[92387-img-6639-jpg]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny