Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký traktor Zetor?

Dobrý den,
sháním nějaký silnější traktor, podmínky jsou, aby měl pohon přední nápravy a uzávěrku na předku. V zimě bych chtěl dát dopředu radlici na sníh.
Co jsem zatím našel na inzerátech tak připadají v úvahu Zetory 12045, 16145, 7745, 7245, 7045, 8145 a 8045.

Náhon na předek mají všechny, ale nějak se nemůžu dopátrat té přední uzávěrky - mají ji všechny?
Případně nějaké jiné tipy v podobné cenové relaci?

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží co s ním chceš mimo uklízení sněhu dělat. Pokud jen běžné lehčí práce tak bude stačit 7745 ne…
nerady 17.02.2021 22:31
nerady
Primárně bude na potahování zapadlých kamionů. Máme do firmy na příjezdové cestě mírný kopeček a v z…
tomaa 18.02.2021 07:42
tomaa
To tahání se nevylučuje, protože záleží jak vysoko bude zadní radlice nasazena. Přední radlice dnes… nový
severak 18.02.2021 18:36
severak
Nevím v jaké nadmořské výšce máte firmu. Pokud budete mít čelní radlici a na zadní tříbodovém závěsu… poslední
nerady 18.02.2021 20:10
nerady

Záleží co s ním chceš mimo uklízení sněhu dělat. Pokud jen běžné lehčí práce tak bude stačit 7745 nebo 7245. Silnější traktory mají větší spotřebu. Sice se nyní uklízí sníh většinou s čelní radlicí ale já nedám dopustit na zadní nesenou radlici (nemusíš se bát že chytíš nějaký kanál a sníh uklidíš až na asfalt). Přední uzávěrky tyto traktory nemají. Při úklidu sněhu je ještě problém v jejich nižší rychlosti (do 30 km/hod). Nové traktory jezdí rychlostí kolem 40 km/hod a sníh při úklidu "odhodí" do větší dálky. Sehnat slušný traktor Zetor za rozumnou cenu je problém. V ČR je totiž několik lidí vykupuje a s příslušnou přirážkou prodává. Koupit traktor od přímého vlastníka je štěstí.

Primárně bude na potahování zapadlých kamionů. Máme do firmy na příjezdové cestě mírný kopeček a v zimě tam kamiony mívají problém i s řetězy.
Nižší rychlost vůbec nevadí, sníh s tím budu odklízet jen na této cestě a před firmou. Větší spotřeba by asi taky nevadila, jelikož se ten traktor použije párkrát do roka.

Žádné kanály nebo podobné překážky tady nemám, taky se mi víc zamlouvá zadní radlice, ale potřebuju s tím i tahat...to se asi vylučuje ne?

To tahání se nevylučuje, protože záleží jak vysoko bude zadní radlice nasazena. Přední radlice dnes mají otoč na obě strany, možnost "šípu" i "náruče". Spodní hrana bývá guma, cca 25 cm, takže tam bych problém neviděl. Zadní radlice je zvláštní v tom, že si traktorem ujedete sníh, takže v určitých situacích ten sníh nestáhnete komplet. Navíc přední radlice funguje jako závaží, zatíží přední nápravu a ta mnohem lépe zabírá (lepší adheze)

Nevím v jaké nadmořské výšce máte firmu. Pokud budete mít čelní radlici a na zadní tříbodovém závěsu malý sypač se solí tak budete mít čisto a nemusíte kamiony tahat. Pokud nebude uklizeno tak na tahání kamionů je je Zetor o výkonu 70 koní slabý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru