Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stačí mi k čerpadlu moje relé???? Nebo ještě jedno?

Dobrý den,
Dnes jsem koupil časové relé s 2ma časy
https://e-elektromaterial.cz/elko-ep-sjr-2-/uni-zpozdovaci-jednotka-2xzpozdeny-rozbeh-vystup-2x16a-1740/p1008449

Pro budoucí nové čerpadlo do studny

https://e-vodotopo.cz/aquacup-5-aq-tec-1100-aut-14m-kabel/p16134

Ale jsem z toho Maruška. Prosím poraďte mi jestli ještě potřebuji ke svému relátku ještě jedno se silnějšími kontakty?? Relé jsem objednal a koupil v dobré víře, že sepne 16A. Jenže v návodu k němu čtu, že sepne jen 3A, což mi pro čerpadlo 1100W nestačí a kontakty se opálí. Mám teď ve studni od Conrada (levné) které odešlo hned po záruce. Je to z důvodů, že vodovodní potrubí 1“ ze studny do sklepa domu je cca 80 let staré, takže (ikdyž je tam sýtko a zpětné klapky 2) za chvíli zanese nádobku na VC a čerpadlo pak běží stále a záchod protéká. Když se to stane v noci, tak to nikdo neví a čerpadlo stále běží a nikdo to neví – proto to časové relé, které mu dovolí běžet cca 5min a pak alespoň 45min čekat, než mu stále sepnutý tlakový spínač dovolí zase na 5 min běžet. Jsem už starý a nemám sílu rozkopat celý dvůr a vyměnit vedení ze studny do baráku za plastové.
Ptám se tedy: stačí mi moje relé (kde v manuálu píšou 3A nebo 5A – což je moc málo) a nebo dokoupit ještě vedle na lištu v moderním rozvaděči ve sklepě (jedno místo tam zbude ještě volné) nějaké obyčejné byť výkonové relé???? Oba obchody, kde to kupuji mám hned u nosu a stačí to objednadnat přes net a nic navíc neplatím, jako důchodce???
Prosím poraďte, fakt se v těch spínacích proudech pro různé zátěže moc nevyznám a česové relé (skoro za 1000,- Kč nechtěl oddělat.
Moc děkuji, Michal

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny