Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stačí mi k čerpadlu moje relé???? Nebo ještě jedno?

Což o to,vymyšlené to mám a i přezkoušené, ale je vtom průser!!!!!!!!!!!!!! Je to tak jednoduché, že mi přijde zbytečné kreslit schem....když tak příště. Teď odpoledne jsem to zkusi, ale OUHA. To relé s dvěma časy už tu mám a stálo skoro litr. Jelikož pracuje od 12v do 240, tak to zatím zkouším na stole s 12V.
Pozn. chtěl bych se ale vylhat se zdroje 12v do rozvaděče a pracovat jen s 230V...., ale asi to nepůjde....vysvětlím níže.
Jsou to vlastně dvě nezávislá relé, každý má své přepínací kontakta a svůj nastavitelný čas cca od 1sec do 10dní. Pokud tlakový spínač bude správně rozpínat, tak je vše O.K. a prvnímu relátku naststavím čas přitažení cca 3 až 5min, což bohatě stačí, aby mu tlakový spínač rozepnul napájení. Po jeho sepnutí běží čas relátka od začátku a čerpadlo běží přes rozpínací kontakt relé 1 max těch cca 5min. Kdyby tl.spínač selhal (což už se stalo) , tak relé po 5min. přitáhne a už se nesepne.
pozn. stejně musím ještě jedno jednodušší relé přikoupit s kontakty na 20A a asi i s ještě jedním zpožděním. Mají jich tu hafo, jen nevím zatím jaké, protož:
Aby to zase při poruše Tl. spínače zase naskočilo automaticky, tak druhé relé nastavím cca na 1hod a napájení relátka je vedené rovněž přes rozpínací kontakty relé 2. To opět funguje super až na to, že když druhý čas vyprší, druhé relé přitáhne a rozpojí napájení tak je to tak rátká doba, že se to rozkmitá a mám strach abych to nespálil...chtělo by to ještě 3. čas tak na max5 sec. Chtěl bych to ošetřet buď koďanem (ale tím se pak nevylžu z 12V) a nebo tím druhým silovým relé s jedním zpožděním - to je ale moc drahé.
To mě zatím nenapadá jak zapojit.
Jediné, co mě napadá, je koupit to nejlevnější silové relé bez zpoždění a můj druhý čas nastavit na 10dní. Přestane mi téct voda a já to budu muset jít do sklepa řešit.
Nebo by Tě pro ten automat napadlo něco ????? Uvítal bych každou radu. Díky předem. Michal

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny