Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké čerpadlo použít???

Dobří lidé, prosím poraďte mi alespoň odkazem, jaké ponorné čerpadlovna 230V (ale v nehorším případě i na 380 – do studny je vyvedeno – jen bych musel použít stykač v rozvaděči ve sklepě) použít do kopané studny, která má hladinu 10m pod zemí a je hluboká 15m. Jsem Invalidní důchodce a celá rodina trpí průjmy….tzn. spotřeba vody z řádu je obrovská. Já debil si koupil čerpadlo od Conrada (za 2200,-) s výtlakem 30m a neuvědomil si, že 1Atmosféru ztratím tou výškou za studny. Ale i tak na naplnění záchodové nádoby (v přízemí) stačilo i na osprchování pejsků z hadice. Bohužel 2 měsíce po záruce přestalo tlakovat. Pak ho pošlu do opravy.
Nyní jsme našetřili 5000,- Kč a nevím co je spolehlivá s výtlakem 4 až 4,5 atmosféry.
Můj kamarád, v tomto oboru pracuje, ale prodávají pouze nerezová čerpadla Grundfos a kdyby ho vzal na sebe, tak se pod 16000,- nedostaneme. To je pro nás Sci-fi částka.
Prosím, moc prosím, pomozte, poraďte!!!! Michal

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čerpadla typu Malyš, jsou původně z Ruska. Potom tento typ začaly vyrábět různé firmy pod i jinými z… nový
Zerozero 13.01.2021 00:49
Zerozero
Moc Vám děkuji, kříž poslední
medvidek181 13.01.2021 15:14
medvidek181

Čerpadla typu Malyš, jsou původně z Ruska. Potom tento typ začaly vyrábět různé firmy pod i jinými značkami, ale většinou se název malyš uvádí.
Vyrábějí se v různých výkonech od asi 200W, až 300W, také v různých cenách a asi i kvalitách.
Dají se koupit i za cenu od asi 800,- kč, až do několika tisíc. Levné má například Hecht, nebo jsem je viděl například v Tescu. Ale dražší budou možná i kvalitnější. Prodejci těch dražších mívají i náhradní díly.
Tyto čerpadla jsou dost oblíbená, pro různé použití. Vyznačují se značným výtlakem, až 70m (max).
Ale nejsou na velké množství vody. Jsou schopné dodat tak max. 1000l za hodinu. (to je max průtok při malé výšce čerpání. S výškou se průtok snižuje).
Pokud není potřeba velké množství vody, třeba pro dočerpávání nějakého zásobníku, kropení zahrádky a podobně, je čerpadlo dobrou a levnou volbou.
Pokud na výstupu čerpadla by byl nějaký uzávěr, je nutno při uzavření zajistit vypnutí čerpadla, aby neběželo do plného tlaku s uzavřeným výtokem.
Například kdyby se použilo jen na plnění záchodového splachovače a jeho plovákový ventil zavřel, musí se čerpadlo vypnout (třeba tlakový spínač).
Při zadání do int. vyhledávače "malyš" najde se množství prodejců. Například.
https://www.cerpadlabezstarosti.cz/206-vibracni-cerpadla-typu-malys?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ponorna+cerpadla&utm_content=Ponorna+cerpadla+typu+Malys&utm_term=ponorna+cerpadla+malys

https://www.formech.cz/hecht-3301-ponorne-cerpadlo-995899.html#utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Produktov%c3%a9+inzer%c3%a1ty+-+kategorie&utm_content=Pneumatiky,+kola,+du%c5%a1e&utm_term=%c4%8derpadlo+hecht

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru