Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lustr svítící na dvě poloviny

Co se týká klasického dvouokruhového lustru, spínaného dvojvypinačem, t.zv. "lustrákem", tak, až se otevřou obchody, zkuste se mrknout i do nějakého bazaru, pokud u Vás existuje. Dají se tam někdy objevit docela zajímavé "kousky" a mohly by být i dvouokruhové (dříve se jich vyrábělo více).
Co se týká Vaší poslední věty- dotazu. Pochopitelně že, pokud použijete moderní elektronické regulátory, tak, se snižováním intenzity světla, se snižuje i příkon (spotřeba energie), konkrétního světelného zdroje. Pokud se týká klasických žárovek, u těch je to bez problémů.
V současné době ale, používat pro osvětlení klasické žárovky, je absolutně nehospodárné (ale to snad už víte).
Dnes jsou, již za poměrně velmi levné ceny, dostupné žárovky typu LED, které jsou až 8 x méně náročné na spotřebu elektrické energie, než žárovky klasické.
Ale pozor, nesplést si to s t.zv. "úsporkami", na principu zářivek! Jsou sice rovněž méně náročné na spotřebu, ale jsou už, těmito LED-kami překonané, co do svítivosti, tak (většinou) i do trvanlivosti.
A některé LED žárovky jdou ještě navíc také plynule regulovat, ovšem ne všechny ty běžné. Pro t. zv. "stmívání" musí být tyto LED žárovky přímo určeny a konstrukčně upraveny. A jsou poněkud dražší.
A i případné "stmívače", tedy ty regulátory pro to stmívání, musí být pro tyto LED žárovky určeny.
Pokud se infromativně kouknete na netu, na prodejce jak svítidel, tak i žárovek a těch stmívačů, tek je to tam většinou popsáno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny