Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou podlahovou krytinu na OSB desky

Ahoj všem,
chci se zeptat mám podkrovní vestavbu kde byli na osb deskách nalepená dlažba ale samo spáry vypraskaly a dlažba se začala odlepovat dlažbu jsem vytrhal což šlo bez velkého úsilí. Otázka však je co tam dát teď ty desky osb prostě se v některých místech houpou a v některých zase ne na spojích je občas boule ale to se dá sbrousit nemůžu je ani překrýt druhou vrstvou OSB protože bych musel zvedat podlahy ve všech místnostech nevím jak na to chtěl bych lino ale bojím se že by se to mohlo nějak prošlapat nebo plouvoucí podlaha by se rozpojovala na těch hupech nevím co mám dělat prosím o radu nesetkal se s tím někdo ??

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Silné lino s filcem. Nebo celé předělat. nový
milan.cukrar 18.12.2020 05:59
milan.cukrar
Já to mám tak, že jsem dělal zcela novou podlahu. Na vyrovnání (vybouraná zvláštní směs z písku a vá… nový
severak 04.01.2021 16:37
severak
Vinylová plovoučka. Mi se to houpe jako celek, protože staré trámy. Podklad jsou svrtané plovoucí OS… poslední
kejki 05.01.2021 13:25
kejki

Já to mám tak, že jsem dělal zcela novou podlahu. Na vyrovnání (vybouraná zvláštní směs z písku a vápna - děláno ještě za komunistů v paneláku) jsem použil dřevěnou drť, kamenné dřevo CEMWOOD, Podsyp byl cca 6 cm, pak jsem na to položil dvě vrstvy OSB o tloušťce 12mm. první ve smeru od vstupu podélně, druhou napříč. A dohromady sešroubované vruty. A na to jsem použil vinylovou plovoucí podlahu o tloušťce 6mm. Tato dřevěná drť je velice lehká, má perfektní izolaci jak zvukovou tak tepelnou. Nepoužil jsem ani parozábranu, máme pod bytem suché sklepní prostory.
Navíc vinylová plovoučka je fakt dobře flexibilní, poradí si i z hupy. Na to vyrovnání pod OSB se prodává různá zrnitost toho dřevěného podsypu. Doporučuji koupit v Německu, tady je jen jedna firma, cena 2x tak velká, doprava z Německa stejná cena jak u nás.

Vinylová plovoučka. Mi se to houpe jako celek, protože staré trámy. Podklad jsou svrtané plovoucí OSB desky, které se nehnou vůči sobě. Pruhy podlahy jdou napříč trámy a drží. Jen dole drnčí skla ve dveřích, protože se to celé hýbe jako membrána.
Jako obvykle, uvěřil jsem řemeslníkům, že to staré trámy unesou. Tak unesou, protože nepraskly, že. Houpání je prý normální. Teď abych to zespoda tužil a znova sekal kapsy pro fošny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru