Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blikající stropní světlo (LED)

Ahoj,

potřeboval bych poradit - LED stropní světlo po zapnutí se začalo rychle rozsvícet a zhasínat (blikat). Tak bych se vás rád zeptal, jestli na fotkách vidíte někde konkrétní problem? Jediné misto mě napadlo, kde bylo více tepla na třetí fotce a nebo jestli vyměnit všechny ty kondenzátory?

Děkuji mockrát za odpověď :)

https://ctrlv.link/nucZ
https://ctrlv.link/zA6Q
https://ctrlv.link/1eBJ

Předmět Autor Datum
Blikající LED světlo/žárovka nejčastěji znamená chcípající LED diodu. Když zhasne úplně, je na ní vě…
JoDiK 11.12.2020 14:16
JoDiK
Vyfoť ten LED panel.
leo 11.12.2020 14:23
leo
Vidím tam diodu, co trochu hřeje, ale nevím proč. Nevím co je to modrý vedle pojistky, jestli je to…
jirka44 11.12.2020 14:34
jirka44
Zdravím, V odkaze je popsána oprava kolegovy lampy. Také blikala, jeden z čipů byl špatný. Ve Vašem…
Rusofil 11.12.2020 15:02
Rusofil
Nespínáte světlo přes stmívač? Pokud by byl špatný typ stmívače dělalo by to to blikání.
kpz3 14.12.2020 10:14
kpz3
Několik žárovek mi tímto způsobem odešlo. Poté co jsem jich asi 5 rozebral a ukázalo se, že vždy to… poslední
ml1 14.12.2020 13:28
ml1

Vidím tam diodu, co trochu hřeje, ale nevím proč. Nevím co je to modrý vedle pojistky, jestli je to varistor nebo kondík, mohlo by to souviset. Já v těhle krámech automaticky měním všechny elyty a propájím všechny součástky (bezolovnaté pájení je sviňa).

Několik žárovek mi tímto způsobem odešlo. Poté co jsem jich asi 5 rozebral a ukázalo se, že vždy to byly vadné ledky, tak jsem toho nechal (v práci v laboratoři mám těch žárovek ještě plný šuplík). Někde jsem se dočetl, že je to problém nekvalitních spojů mezi čipem a vývody pouzdra (v dávných dobách se používaly zlaté drátky, dnes se používá hliník). Už jsem zase přešel na rtuťové úsporky, protože stojí třetinu, berou sice 2x tolik elektriky, ale vydrží mnohem déle (ledky vydržely plus mínus jako žárovka, úsporky zhruba pětinásobek).

P.S.: Opravdu nepoužívám AddBlock (ani nic jiného), nemám to zapotřebí, ale než se ta hláška objevila, tak obrázky nevypadaly, že by mohl být někde problém. Pokud je ta možnost, zkusil bych přeměřit kondenzátory, ale nečekal bych nějakou zradu. Že byste měl k dispozici stjnosměrný zdroj pro vyzkoušení ledek nepředpokládám, to by totiž tuhle příčinu vyloučilo (je potřeba dát přibližně jmenovitý proud a chvíli počkat, než se to ohřeje, při menších proudech se alespoň mě ty ledky tvářily mravně, ale jak jsem se dostal přes 20% tak už to bylo jasné).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru