Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odběr ohradníku.

Co se tyce pneumatik, zemnich pasku a podobne povazuji se vcelku za odbornika - velmi vyznamne jsem se podilel na vyvoji trolejbusoveho hlidace izolacniho stavu:-). Jedna varianta hlidani je mereni unikoveho proudu z kastle k nejakemu bodu spojenemu se zemi(uzemneny pol troleje nebo stred izolovane soustavy) - do toho ale vyrazne keca prave ten odpor pneumatik, proto jsme ho merili v desitkach ruznych pripadu po celym meste, druha varianta hlidani je mereni napeti karoserie proti zemnim paskum - takze vim, jak moc nahodny zemneni poskytuji.
Ale ano, ty cca 2Mohm, co to typicky je, kdyz je sucho, na to svedeni statiky staci.
Co se tyka toho pulzu, co produkuji ohradniky: k vytvoreni si obrazku je docela dobry vzit to jako energii pulzu (radove jednotky J, 16J je jako rana ze vzduchovky a tam se to tak pohybuje), napeti je kolem 8kV, no pak si clovek udela predstavu o ekvivalentni naboji, kterej mu da pecku. BTW spinaci prvek to nespina, ale rozepina, takze ten muze byt podstatne slabsi, pres nej se jadro jenom nabiji, pak rozepne a posle tu supu dal. Proudove je nezajimavy, napetove musi udrzet Q.Unapajeci, ale to uz taky dneska neni problem(ten cinitel jakosti kdyz bude 100, tak to bude dost dobry, realne spis min).
Osobne bych se nebal, ze ten pulz nekudy proleze "na primo", spis ze se nekudy neco naindukuje. Ale jo, to je takova sazka do loterie, ze si rozhodne netroufnu tvrdit, ze neco odejde nebo ze se neco stane. Mozna to bude vsechno v pohode. A nebo taky ne. Tady se hadat nebudu, EMC bez mereni je turbo magie(protoze s merenim je to magie).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny