Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Olejové barvy - značka/kvalita

Dobrý den,
Obracím se tímto spíše na výtvarníky pracující s malbami a výtvarníky, kteří rovněž rádi tvoří, malují, modelují a podobně...

Patřím mezi pokročilejší výtvarníky, ovšem olejové barvy budu kupovat poprvé, i když jsem s nimi již pracoval, bylo to dávno v kurzu a tam mě moc nezajímalo, jaké olejové barvy to jsou. Nyní si chci ale olejové barvy pořizovat domů. Prošel jsem již během dvou dnů internet co se týče výběru značek/výrobců olejových barev a jsem v situaci „teď babo raď“, protože absolutně nevím, které vybrat.
Rozhodně nehodlám pořizovat nějaké základní, méně kvalitní barvy nižší třídy, neboť od nich ani nelze očekávat vlastnosti kvalitních olejových barev. Například i ty, které se ředí nedej bože vodou, případně nemají dostatečnou kryvost a světlostálost. Rovněž ale nechci pořizovat ani ty nejvíce profesionální barvy, až bych rád, neboť samozřejmě zde se cena pohybuje opravdu už velmi vysoko (např. výrobce SCHMINCKE - Mussini), což jsou již barvy opravdu jedny z těch nejlepších na světě a jedna 35 ml stojí přes dvě stovky. Jsou i samozřejmě ještě kvalitnější a ještě dražší, název výrobce si již nepamatuji, protože ty jsem rovnou zavrhnul.
Ovšem chci pořídit určitě ty lepší olejové barvy, zlatá střední cesta nebo alespoň střední lepší třída minimálně, tedy cenově cca za 20 ml kolem těch 100-150,-, což už je vzhledem k ostatním méně kvalitním dosti vysoká cena. Rovněž budu olejové barvy používat HLAVNĚ na Alla Prima malby (tedy pouze na jednu vrstvu), nikoliv na metodu mnoho vrstev. Proto mi jde tedy o olejové barvy pokud možno s co nejvyšší světlostálostí (ale to se stejně i u těch kvalitních liší na základě přidaného pigmentu), ale tedy hlavně mi jde převážně o krycí olejové bervy než o lazurové.

Prozatím jsem si napsal značky/výrobce následující a určitě ještě spoustu dalších objevím:
* Winsor & Newton (Winton); Master Class (Nevskaya Palitra); Pébéo; Renesans; Van Gogh... Díval jsem se i na české Umton, ale tam se jedná spíše o základní méně kvalitní barvy pro začátečníky.

Které olejové barvy jsou vzhledem k mým požadavkům a cenové kategorii, střední lepší třída, ty nejvhodnější? Je tady nějaký odborník, který by poradil?

Mnohokrát děkuji

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru