Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Montaz modulu Geberit Duofix Delta

Zdravim,
s mensimi obtizemi jsem namontoval podomitkovy modul Geberit Duofix Delta, ale nezda se mi uplne stabilni. Do zdi se prichytil pres zavitove tyce, protoze odpad byl od zdi dost daleko a prilozena montazni sada byla kratka. Premyslim, ze jej po stranach dozdim YTONGem. Pry se to tak dela. Co vy na to? Taky nechci modul zadelat sadrosem a na ten davat obklad. Proste sadrosu natolik neverim. Co OSB deska? Jde pouzit? Nebo cementovlaknita deska?
Diky
Jarek

Předmět Autor Datum
,,ale nezda se mi uplne stabilni,, - to není úplně dobrý začátek. Je třeba si uvědomit, že na konstr… nový
leo 01.12.2020 18:48
leo
Prave proto to resim, pokud by se mi zdal stabilni, necham to tak. Navic lidi kteri jej budou pouziv… nový
JL-Geberit 11.12.2020 11:31
JL-Geberit
Dnes se dělají celé koupelny ze SDK a věší se na to umyvadla, nejen obkladačky. Ale proti gustu... t… nový
leo 11.12.2020 14:30
leo
Kazdej material ma svy nevyhody. A materialy na bazi dreva trpi teplotni dilataci vetsi nez SDK. Tak… poslední
bahno 11.12.2020 21:06
bahno
Mám podomítkový modul (sice jen neznačkový Alcaplast) a přes něj SDK s obkladem a na něm závěsné WC.… nový
rokator 11.12.2020 19:03
rokator

,,ale nezda se mi uplne stabilni,, - to není úplně dobrý začátek. Je třeba si uvědomit, že na konstrukci se přišroubuje 20 kilový WC a na něj si sedne třeba 90 ti kilová osoba. Obezdít a případně i vyzdít itongem je určitě dobré. Než lepit obklady na nestabilní dřevo, OSB, je určitě lepší SDK případně ve dvojité vrstvě.

Dnes se dělají celé koupelny ze SDK a věší se na to umyvadla, nejen obkladačky. Ale proti gustu... ta cementotřísková deska vyhoví taky, určitě bude nutné lepit flexi lepidlem, všechny podklady obsahující dřevo mají jinou roztažnost než obkladačky, proto musí lepidlo být pružné.

Kazdej material ma svy nevyhody. A materialy na bazi dreva trpi teplotni dilataci vetsi nez SDK. Takze bud obezdit, nebo sadrokarton. A ten zelenej fakt neni spatnej. Navic - v zasade to neni ten nosnej material, nese akorat ty dlazdicky, ne paku od zachodu.
MMCH i jako nosnej material je SDK prekvapive v pohode, me tu na nem visi metrakovy celoskleneny soupaci dvere o sirce 120cm a zadnej problem v tom neni, jenom pouzit ty spravny hmozdinky a pouzit jich dostatek.

Mám podomítkový modul (sice jen neznačkový Alcaplast) a přes něj SDK s obkladem a na něm závěsné WC. Vážím 110 kg a žádný problém se stabilitou není.

Pokud již před montáží SDK pochybuješ o pevnosti uchycení, tak zastav a předělej to. Rozhodně není potřeba cokoli podezdívat, modul je samonosný, stačí jen správně ukotvit.

Ideálně sem dej fotku a popiš, co se ti na tom nelíbí, kde je problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru