Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Máte někdo zkušenosti s touto svářečkou?

Díky za Tvé postřehy a rady. Ono, proč jsem o té svářečce v otázce uvažoval. Koupil jsem totiž, asi před třemi roky, na Lídlu, invertorovou svářečku Parkside PISG 80 A (viz příloha). Celkem se s ní svařuje dobře (drobné práce), pouze je u ní problém s menším svařovacím proudem. Takže jsem uvažoval o té, v otázce uvedené. Lákal mne hlavně ten větší proud (který ale, dle uvedené recenze od nerady, bude asi dosti relativní) a cena. A navíc má být vybavená pár vylepšeními (antistick a pod.).
Ale nakonec, po shlédnutí zde uvedeného videa z YT na tu mou Parksaid, kde jsem zjistil, že ta má dokonce i vestavěnou tlumivku umožňující lepší zapalování a s určitým omezením doby svařování, i na tu 2,5 elektrodu bazickou jde, tak jsem se rozhodl, že zatím zůstanu u toho Parksajda. Mám občas problémy, zejména pokud svařuji tenké materiály (jekly, manesmanky a pod.), se zapalováním a udržením oblouku. Ale to nebude zřejmě tím, že je na vině asi svářečka, spíše tím, že svařuji již pouze občas a že už ta ruka není, co kdysi bývala.:-/
Kde jsou ty doby, kdy jsem měl doma rotačku Triodyn 320. Panečku, to bylo svařování. S tou jsem před 35-ti lety si posvařoval v našem RD, kompletně, z trubek 3/4"-1" celé samotížné ÚT, které funguje dodnes. A na chatu jsem si jí svařil, před cca 20-ti lety, krbovou vložku vlastní konstrukce (aby pasovala přesně do původního krbu, u kterého jsem pouze vyboural "zrcadlo") z pasoviny a plechu síly 6 mm, elektrodama snad 5 mm. Funguje perfektně a slouží rovněž do dnes.
Nakonec jsem tu Triodynku (pouze z prostorových důvodů-místo v garáži/dílně), ale prodal. Ale svařování s ní, to bylo jiný "kafe". Ale možná je to už zkreslený "vzpomínkama".:-D:puff:

https://www.youtube.com/watch?v=fNyFg5mziOc

Jinak připojuji dík všem, kteří poradili.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny