Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr a montáž pantů do starých dřevěných dvěří

Dřevěná futra a dřevěné dvěře předělávám z pravých na levé, pro použití jinde. Původní zadlabávací panty se uřezali, protože je nebylo možné rozumě odmontovat. Je potřeba do dřevěných dvěří použít opět zadlabávací panty, jejichž montáž mi přijde bez odpovídajícího nářadí složitá, nebo lze použít i panty šroubací? Bude ten šroub ve dřevě držet? Nevypadá moc "vrutovitě".

Předem díky za rady.

Předmět Autor Datum
Bez znalosti síly zárubní, váhy dveří, počtu pantů, síly vrutu ti asi nikdo nebude schopen dát přija…
nerady 06.11.2020 10:25
nerady
Prakticky všechny nové panty jsou na vrut a drží...
Kyncl 06.11.2020 11:00
Kyncl
Díky za potvrzení. Ono se to podle obrázků na internetu blbě vybírá. Našel jsem následující panty, k…
Tato přezdívka 06.11.2020 11:11
Tato přezdívka
Dobrý den! Jestli jsou ty dveře z masivu a případně i "retro" stylu, lze mimo moderních nových, hlad…
vitovec 06.11.2020 11:53
vitovec
Dveře jsou z masivu, ale původní panty byly rovněž obyčejné "plechové". Jsou to jediné dřevěné inter… poslední
Tato přezdívka 08.11.2020 21:13
Tato přezdívka

Bez znalosti síly zárubní, váhy dveří, počtu pantů, síly vrutu ti asi nikdo nebude schopen dát přijatelnou odpověď. Otázkou je také jak to bude vypadat. Nejvíce by asi pomohlo foto s popisem.

Dobrý den! Jestli jsou ty dveře z masivu a případně i "retro" stylu, lze mimo moderních nových, hladkých válcových pantů koupit i panty ve "starožitném stylu", např. i s mosazným povrchem. Při správném průměru předvrtané díry vrut ve dřevě dobře drží. Osadit správně je dokáže i kutil amatér. Osadit správně, pevně a trvanlivě zadlabací pant "se musí umět", není to práce pro nezkušeného.

Dveře jsou z masivu, ale původní panty byly rovněž obyčejné "plechové". Jsou to jediné dřevěné interiérové futra/dveře v chalupě, vcelku obyčejného vzhledu, takže obyčejné panty postačí. Zbytek dveří jsou už klasické papíraky v kovových futrech, takže netřeba nějaké okrasy. Každopádně díky za tip. Hlavně, že se dá obejít bez toho zadlabávání, protože dělat to na koleni by byla fakt otrava - chalupa v rekonstrukci, všude bordel, zima, mizerný světlo... Mít dílnu tak bych si s tím i vyhrál.

Další výzva bude udělat díru na zámek, ale toho se nebojím.

Díky za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru