Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonový základ pod šachtu?

Zdravím, potřebuji udělat betonový základ pod šachtu na vrtanou studnu :

1) Můžu namíchany beton (pytle+voda) nalít na dno postupně - bude to třeba 8 pytlů/věder, takže mezi prvnin a posledním ubehne třeba půlhodina. Nebude to betonu a celkovému výsledku vadit?

2) Jak uhladit/urovnat beton, když je to ve hloubce 1,5 metru? Jaké použít hladitko nebo srovnávací lžíci? Existuje nějaké teleskopické nebo si mám nějaké vyrobit (spojit to s nějakou latí)?

Díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neradím tesne vedľa studni mať manipulačnú šachtu (zrejme určenú na čerpadlá, rozvody, elektroinštal… poslední
Nuda 30.10.2020 21:34
Nuda

Neradím tesne vedľa studni mať manipulačnú šachtu (zrejme určenú na čerpadlá, rozvody, elektroinštaláciu) na podlahe ošetrenú nepriedyšnou, betónovou doskou. Bordel z podlahy musíš spádovať niekde bokom, smerom od studne.

Osobne radím na podlahu manipulačnej šachty priľahlej tesne k studni, nasypať priamo na pôdu dve vrstvy drveného makadamu, podložie: hrubý šuter cca o priemere 4-6cm a na povrch nasypať do roviny jemný, drvený, vápenný brizolit, drvený grit 0,4-1cm v celkovej hrúbke tohoto nasiakavého vzdušného podložia 15cm.

Spád podlahy šachty sprav smerom od studne do nejakej jímky, 30x50cm, detto vysypanej makadamom.

Osobne mám tiež manipulačnú šachtu tesne vedľa kopanej studni, cca 230cm hlbokú, osadenú dvoma čerpadlami, 200l expanzkami, elektronikou, tlakovými a motorovými ochranami, ističmi, spínačmi, apod. amerických, západných, imperialistických, dekadentných xindlov, pričom podlahu šachty mám ošetrenú iba makadamom udusaný priamo na hlinitej pôde. Dôležité je prievanové odvetranie dvomi PVC 30cm rúrami vyvedené na povrch zo šachty krížom-krážom, sever- juh, aby bolo v šachte vzdušno, lahodne, voňavo. Samotná pôda v šachte vetrá, dýcha, je sterilná aj ak je zakrytá na úrovni povrchovej pôdy vstupným deklom. Betón je čisté svinstvo mať ho na podlahe. Stačia bočné steny a tepelne armovanej deky z betónu, aby sa voda nekondenzovala na deke vo vnútri šachty.

Proste šachta, hoc nie je izolovaná od podlahy a vnútorných stien z betónu, musí pôsobiť ako čistá, vetraná komora, hotová truc spálnička kde ťa ani kukláči z policajného zboru s cvičenými vlčiakmi nenájdu. Hustýýý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru