Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řešení průchodu napojení komínu nosnou stěnou

Ahoj,

v obýváku budu mít krbovou vložku, za nosnou stěnou komín. Průchod mi zedníci vybourali. Co teď s tím? Strčil jsem tam napojovací trubku a omotal izolací která mi zbyla ze stavby komína. Přemýšlím, že bych celou díru zabetonoval. Je myšlenka správná? Nechytne či nevypálí se ta izolace? Nepopraská beton a nevydrolí se? Není to zbytečné a mám tam jen prostě nechat díru s trubkou bez izolace?

Díky za radu.

[91453-img-20201029-143820-jpg]

Předmět Autor Datum
Přidal bych jestě vrstvu čedičové izolace. Nevím, jaké máte kamna, ale doba, kdy se topilo v kaborká…
milan.cukrar 29.10.2020 15:50
milan.cukrar
Přesně jak píše Milan . Vycpat vatou a zakrýt plechem . Stačí nějaký slabý pozink , když to bude sch…
jenda d 29.10.2020 16:44
jenda d
Dobrý den,mám to podobně,nosná 45cm vyseknutý otvor,trubka ve vatě a okolo lehce dopěchováno kousky… poslední
Lubomír 29.10.2020 17:03
Lubomír

Přidal bych jestě vrstvu čedičové izolace. Nevím, jaké máte kamna, ale doba, kdy se topilo v kaborkách a komín byl červený až do komína, to je dívno pryč. Dneska se do komínu pouští co nejméně teplý kouř. Já to měřím hned za kamny a teplota kovové trubky je od 60°C do 200°: To ale když zapomenu zavřít kamna.
Čedičová vata vydrží i 1000°C, ale pojivo ve vatě jen 600°C. Beton tam nedávejte, dejte maltu.

Dobrý den,mám to podobně,nosná 45cm vyseknutý otvor,trubka ve vatě a okolo lehce dopěchováno kousky vaty,potom kus králikářského pletiva,vystřiřen otvor o dva cm větší než trubka,okolo trubky centik na dilataci ve vatě a nahozeno,až ke rubce s centimetrovou vůlí,ten centik vaty co je vidět zakrývá mosazný komínový kroužek.Venku podobně,připojeno do stavebnicového komína.Mám to nějakých deset let a nikde nic nepraská.Nezapomeňte na vrchní koleno s vizitýrem,vodorovná trubka se snadněji zanáší,né moc,ale je to znát na spalování,dvakráte za zimu to protáhnu štětkou a vše OK.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru