Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Unik vzduchu z kompresoru.

Ahoj, chtel bych poprosit o radu. Predelavam si v dilne kompresor, pridavam si druhy agregat kvuli rychlejsimu plneni, sehnal jsem ten samy co uz tam mam (Jikov 443 614). A ted k problemu, tento druhy agregat mi pri dofoukani nadoby na pozadovany tlak (7bar) a nasledne vypnuti tlakoveho spinace utika pres odvetrani klikove hridele. Neni to moc ale po chvili mi to vyprazdni cely vzdusnik. Nevite v cem muze byt problem? Druhy agregat mi toto nedela. Nevite jak je to tam reseno pod hlavou? V rozkresu jsem se dival ze jsou telesa ventilu, ale netusim kde je sehnat jako nahradni dil. Prikladam foto kudy to utika. Dekuji za kazdou radu.

[1WE8.jpg]
[1WE9.jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Netěsní výfukový ventil, proto jde vzduch zpátky do válce a netěsní ani pístní kroužky, proto to zna… nový
miran 29.10.2020 08:22
miran
Dobrý den tyto typy kompresorů se používali v hospodách na tlakování sudů a vždy měli zpětný ventil… nový
Peru 29.10.2020 15:26
Peru
Tak jo, dekuji za rady. Dnes sem objednal par veci a vzal i ten zpetny ventil. Tak jak to dorazi tak… poslední
Nemesis 29.10.2020 18:14
Nemesis

Netěsní výfukový ventil, proto jde vzduch zpátky do válce a netěsní ani pístní kroužky, proto to znatelně utíká spodem. Takže zabrousit/vymenit ventil a zkontrolovat stav válce, pístu a kroužků.

Dobrý den tyto typy kompresorů se používali v hospodách na tlakování sudů a vždy měli zpětný ventil na výstupu , vlastní planžetové ventily nejsou konstruovány pro dokonalou těsnost zpětný ventil je dlouhé pozinkované šroubení většinou instalované přímo do hlavy kompresoru před odlučovač oleje je v něm pružina a plastová ( někdy gumová ) kuželka a ta již zpětný tlak spolehlivě udrží , nemáte ji na tom prvním kompresoru? jinak jen málokterý udrží zpětný tlak , i nové pístní kroužky časem protitlak propustí ,za chodu jsou mazány a dotěsnovány olejem který tam po zastavení chybí . doporučuji na vstup do jímky osadit zpětnou klapku a bude vyřešeno. je to řešeno i tady https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/10227-kompresor-nuair.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru