Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpětná klapka pro hydromasážní vanu

Ahoj,

Přestěhoval jsem se do bytu kde je hydromasážní vana která vyhazovala proudový chránič při zapnutí bublin. Zjistil jsem, že čerpadlo, které má za úkol vhánět vzduch do trysek je plné vody. Chyba je ve zpětné klapce která je umístěná hned u čerpadla. (viz foto).
Je prostě KO. Plechový plíšek, který měl klapku vracet do původní pozice je prostě pryč. Totálně se rozpustil. Co mě ale zajímá, protože nejsem instalatér ale elektrikář tak se v tom nevyznám. Jde sem použít místo vadné klapky nějakou jinou? všechny trubky jsou lepené a hadice na kterou by to teoreticky mělo jít připojit má průměr asi 35mm. Průměr závitu na samotném čerpadle je na fotce.

Doporučí mi někdo nějakou zpětnou klapku kterou mohu použít? cílem je aby mohl vzduch proudit z čerpadla do trysek ale voda z trysek už ne do čerpadla.

Díky za rady :)

Předmět Autor Datum
Teoreticky by to měl udržet zavřené tlak vody… Když už jsi elektrikář, co takhle zkusit "ochranu pol…
Kachlík 25.10.2020 14:32
Kachlík
Zdravím, Neudrží. Klapka je KO. Dát trubku nebo čerpadlo výš mě napadlo jenže problém je v tom, že v… poslední
misani.dan 25.10.2020 15:23
misani.dan

Zdravím, Neudrží. Klapka je KO. Dát trubku nebo čerpadlo výš mě napadlo jenže problém je v tom, že vana má dvě čerpadla.. Jedno na vodní proud a druhé na vzduch. Umí do těch trubek jak pouštět vzduch, tak i vodu.. takže i kdyby čerpadlo nebo trubka byla úplně nejvýš jak to jen jde, tak tam druhé čerpadlo zaručeně vytlačí vodu a stejně se tam dostane. Takže bez klapky to nepůjde :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru