Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čip v elektrické kůlmě

Zdravím, nemá někdo zkušenost s elektronikou elektrické kůlmy, v mém případě Babyliss C1300E (https://www.alza.cz/babyliss-c1300e-d4928654.htm), a to konkrétně s integrovaným obvodem který v mém případě není vůbec popsaný? (viz obrázek spodní strana vlevo).
Mám problém, že kůlma sice hřeje, ale nesvítí červená LED ani nefunguje elmotorek. Závada si myslím bude pravděpodobně v tomto čipu, který toto ovládá. Ta červená LED je také ovládána tímto čipem. Potřeboval bych zjistit označení tohoto čipu, nebo jeho velmi podobného typu, hlavně kvůli rozložení pinů, kde je např. Vcc (případně koupi nového). Všechny rezistory jsou dobré, i stabilizátor 7805, zkrátka tento čip je zatím jediná neproměřená součástka.
Je mi jasný že se tu asi moc lidí s touto zkušeností nenajde, ale přece jenom pár znalých tu je, díky :-)

Předmět Autor Datum
Fandím vám ve vašem odhodlání to opravit, ale tyhle IO jsou většinou zákaznické typy, tj. vyvinuté p… nový
leo 18.10.2020 09:48
leo
To asi máte pravdu, díky. Samozřejmě je tam tyristor, ten je také dobrý. Uvidím, zkusím ještě jednou… poslední
Povl 18.10.2020 13:11
Povl

Fandím vám ve vašem odhodlání to opravit, ale tyhle IO jsou většinou zákaznické typy, tj. vyvinuté přímo pro výrobce kulmy apod. a sotva ho seženete. Navíc si myslím, že čip bude dobrý, spíš bych tipoval nějaký spínací trazistor na desce nebo triak. Motor určitě nebude řízený přímo čipem.

To asi máte pravdu, díky. Samozřejmě je tam tyristor, ten je také dobrý. Uvidím, zkusím ještě jednou prozkoušet součástky, nebo vyměnit elyty, třeba už špatně filtrují napájení, pokud na to možná bude čip náchylný

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru