Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Expanzní nádrž ke kotly

Ahoj mám otázku ohledně topení na chatě měl jsem tam samotížný systém s otevřenou expanzní nádrží ovšem přidal jsem čerpadlo ke kotly ale expanzku nechal otevřenou ale teď tam byl pantáta a říkal že je tam po chatě hodně cítit fridex který je v topné soustavě ovšem expanzka která je v patře je studená a podle mně nedochází k odpařování ale pro klid jeho i mojí duše chci přidat uzavřenou expanzní nádrž ovšem nevím jakou a kam ji umístit jestli k té otevřené do patra udělat tam bipass abych přes otevřenou mohl doplnit fridex jednou za čas a nebo jí dát ke kotly ovšem na + nebo - ?, a hlavně jakou expanzku ?? Její výpočet je trochu alchimie pro mě! ale mám tam 7 topení a nejvišší bod od kotle je cca 5-6m. chtěl bych i pojišťák kdyby se přehřál kotel ale nevím kam to umístit prosím tedy o radu děkuji mnohokrát. kotel mám dakon dor 32 na hnědé uhlí.

Předmět Autor Datum
Pri rekonstrukci jsem otevrenou expanzku na pude dsl pryc, nahradil to uzavrenou expanzkou u kotle a…
Jan Fiala 17.10.2020 12:18
Jan Fiala
dal jsem čerpadlo protože se systém rychleji zahřeje jelikož tam nejsme furt tak potřebuji rychle za…
pinda28pinda 17.10.2020 12:22
pinda28pinda
Je na to výpočet a zkušení topenáři to střihnou z hlavy. poslední
čumil old 17.10.2020 19:58
čumil old

Pri rekonstrukci jsem otevrenou expanzku na pude dsl pryc, nahradil to uzavrenou expanzkou u kotle a nechal system samotizky bez cerpadla. Funguje to dobre.
Proc jsi pridaval cerpadlo?
Jde o 2 patrovy domek s podsklepenim, ve kterem je kotel. Ovsem mam plynovy kotel, takze jsem schopny teplotu regulovat na rozdil od topeni drevem.

dal jsem čerpadlo protože se systém rychleji zahřeje jelikož tam nejsme furt tak potřebuji rychle zatopit samotíž jsem ale zachoval mám to čerpadlo jako bipass takže když bude vypadek elektriky na což upozorňuje alarm tak akorát přetočím ventily a jede samotíž ale otázka zůstává jakou dát expanzku a jaký pojišťovák a expanzka se dává na + nebo -

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru