Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Parkety - ze spár leze asfalt

Ahoj, rozhodl jsem se pro renovaci parket. Po odstranění koberce jsem zjistil že ze spár leze asfalt. Bude stačit obroušení parket nebo se bude problém vracet i po opracování?

Děkuju za každou radu.

Změna předmětu, původně: Parkety (host)

Předmět Autor Datum
Bude se vracet.Někde víc někde míň.Mě ještě obtěžuje dehtový smrad.Proto jsem dal koberec.Bohužel vž… nový
kap.dabac 16.10.2020 19:50
kap.dabac
Jo, bydlím v "dvouletkovém" (dříve narození vědí o co jde) domě a mám ten samý problém. Tehdy sídliš… poslední
czcharlie 17.10.2020 09:29
czcharlie

Bude se vracet.Někde víc někde míň.Mě ještě obtěžuje dehtový smrad.Proto jsem dal koberec.Bohužel vždy pod něj nedám papír a tak je i ten koberec částečně od asfaltu.Zajímavé je že parkety jsou položeny téměř před padesáti lety.Dnes to lepí nějakým tmelem.Přemýšlel jsem čím to může být.Nakonec jsem na nic nepřišel.Možná na to má vliv že ta zednická hovada nedokázala udělat rovnou podlahu.Na sedm metrů je proti středu místnosti díra 7 cm.Snad se to při letních teplotách koncentruje v té nižší poloze a potom to leze ven.Ale to je zřejmě hloupost.

Jo, bydlím v "dvouletkovém" (dříve narození vědí o co jde) domě a mám ten samý problém. Tehdy sídliště, tedy aspoň to naše, stavěli muklové a ti rozhodně neměli motivaci. Takže ze spár lezou spousty asfaltu. Všechny parkety jsem přikryl igelitem a na něm papírem a teprve navrch koberec, ale je to celkem k ničemu. To svinstvo je jak trpaslící - vleze to všude. Jediné čeho jsem docílil je spousta igelitu a papíru přelepeného k parketám a na nich zasviněný koberec. Parkety potřísněné asfaltem již nejde rozumně přebrousit, asfalt do nich vsákne a znamenalo by to odbrousit opravdu silnou vrstvu dřeva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru