Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dětská sedačka do Škody Scala.

Syn si nedávno koupil nové auto (Škoda Scala) a napsal si Ježíškovi o novou dětskou sedačku, prý ta co má, nějak nejde použít. Dnes jsem byl ve Škoda autosalonu v našem městě z nich vytáhnout nějaké informace,jestli jsou u té škodovky nějaká specifika, jestli se tam nějaké sedačky dají koupit a tak. Hlavní rozumy co jsem tam získal byly, že tam dětským sedačkám nerozumějí, žádné dětské autosedačky tam nemají a ať se obrátím na ešop škodovky. Na ešopu nic moc.

Můžete mi poradit, jak případně Ježíškovi pomoci?

Při té příležitosti jsem si vzpomněl na jednoho co kdysi povídal, že přijde do obchodu a koupí si tam JEDNU disketu. A podle toho, jak mu ji prodají se rozhodne, jestli si tam koupí počítač.
:beer:

Předmět Autor Datum
prý ta co má, nějak nejde použít Primárně bych se zajímal o to, PROČ nejde použít. Vnese to světlo.…
Moas 13.10.2020 05:56
Moas
kup normalne ISOFIX sedacku, dolezite je pre ake dieta, nie do akeho auta. inu sedacku potrebuje pol…
fallon 13.10.2020 09:41
fallon
Už jsem viděl sedačky sice do Isofixu, ale udělané tak debilně (nevýsuvné isofix tyče), že do více v… poslední
Moas 13.10.2020 11:29
Moas

prý ta co má, nějak nejde použít

Primárně bych se zajímal o to, PROČ nejde použít. Vnese to světlo.

Předpokládám že Scala má isofixy (na místě, kde má sedačka být), takže by měla jít prakticky jakákoliv sedačka s isofixem.
Setkal jsem se s auty, která měla příliš krátký bezpečnostní pás a např. sedačky s pultíkem, kdy pás je vedený přes pultík, zkrátka nešly zapásat. Podobně některá vajíčka, která neměla Isofixovou základnu, tam nešla dát. Dá se řešit prodlužovákem, netuším kompatibilitu mezi vozy a zda je to legální a bezpečné.

Ježíšek by měl nejjistější, pokud by mohl před Vánoci dárek vyzkoušet, je to otázka pár minut, prodavači s tím nemají problém (ve specializovaných obchodech s dětským zbožím je to standardní postup) a je to mnohem lepší než řešit zpětně výměnu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru