Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podlaha na terasu

Strop kůlny je z prken, na nich položeno lino. Slouží to jako terasa, z níž je vstup do chatky. Místo lina bychom chtěli dát něco jiného, ale jsme omezení nosností prken a taky jejich možným průhybem. Beton nepřipadá v úvahu. Nehceme nic drahého, např. drevoplast. Je nějaká jiná možnost?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestliže je tam teď lino, tak je už určitě za ty roky vytvarovano dle spar. Asi to bude důvod, proč… poslední
Divoc91 28.09.2020 09:31
Divoc91

Jestliže je tam teď lino, tak je už určitě za ty roky vytvarovano dle spar. Asi to bude důvod, proč chceš měnit krytinu. Pokud se dají prkna na kříž, nová krytina bude mít opět tendence si časem sednout do prohlubní... Asi největší plochu s co nejméně spárami udělá nějaká OSB deska. Nešetřil bych a dal tlustší(18?mm). Průhyb bude menší. Nevíme, jak jsou daleko od sebe "krokve", co drží prkna teď. Dalo by se udělat, že by se krokve daly blíže k sobě(tak na 50cm)? Bylo by třeba sundat prkna.

Nebo položit do křiža podlahové palubky tlusté 2.5cm(nejméně). Pokud není terasa zastřešena a prší/sněží na podlahu, tak rozhodně ze zmíněného modřínu.Ze smrku to bude za 4roky (i ošetřené) začínát hnít. Z borovice o něco později.

Pokud terasa zastřešena je, a prakticky nikdy tam nezasněžuje, nebo nezaprchává(jednou, dvakrát za rok nevadí), tak klidně smrkové. Ale jako podlahu určitě 2.5cm. Jednak se to tak nekroutí, a jednak se to tak neprohýbá.

Ceny OSB i palubek jsou zpravidla přímoúměrné objemu. Někdy jde sehnat v akci levnější. Na ty OSB sem tam v OBi bývá dobrá akce(kupovali jsme taky). Ale i jiné hobby nabízí akce... Zkus si zadat do vyhledávače "OSB akce" a vyhodí ti to aktuální nabídku z letáků, popř.i historické ceny. Uděláš si představu, jaká je asi cena na trhu a jaké slevy jsou schopni nabídnout. Pokud to nespěchá a požadavek je ušetřit, tak počkej až to zase nabídnou za akceptovatelnou cenu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru